Anul acesta, Agentia universitara a Francofoniei organizeaza la Cluj-Napoca o editie speciala a Festivalului studentilor francofoni, situata sub egida Aliantei civilizatiilor a Natiunilor Unite si organizata in pateneriat cu 25 de institutii si firme din Cluj-Napoca si nu numai. Singura manifestare de acest tip din cadrul calendarului oficial Cluj – capitala europeana a tineretului, va reuni incepand de luni 100 de studenti din 20 de tari, care vor participa la activitati diverse timp de o saptamana.

Sub tema « Culorile tinereţii », această manifestare va reuni aproximativ 100 de participanţi, proveniţi din 20 de ţări : Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Franţa, Macedonia, Georgia, Kazahstan, Letonia, Lituania, Republica Moldova, România, Federaţia Rusă, Serbia, Slovacia, Turcia, Ucraina, dar şi voluntari care fac parte din comitetul de organizare, studenţi la patru universităţi membre AUF în Cluj-Napoca.

 

Acest eveniment care celebrează tinereţea, diversitatea culturală şi excelenţa în francofonie, propune studenţilor o incursiune ştiinţifică, artistică şi culturală pe parcursul unei săptămâni întregi.  Altfel spus, festivalul creează un spaţiu de schimburi între tinerii din diferite ţări într-o atmosferă convivială şi printr-un program variat, utilizând ca mijloc de comunicare limba franceză : conferinţe, ateliere creative, concursuri şi seri tradiţionale.

 

Dimineţile vor fi consacrate conferinţelor : atelier-conferinţă organizat in parteneriat cu Delagtia Wallonia-Bruxelles, despre piesa de teatru scrisă de Paul Emond « Singur la Waterloo, singur la Sfânta-Elena » cu actorul Mihai Gruia Sandu şi regizorul Răzvan Popa, masa rotundă « Francofonia utilă », organizată în colaborare cu Clubul Francofon de Afaceri din Cluj-Napoca, şi conferinţa « A învăța, a preda și a cerceta în era digitală », oferită de Chotia Amodsen, coordonator al Institutului de invatamant inovant prin cercetare din Franta.

 

Fiecare participant s-a înscris la un atelier, din cele şase propuse : coregrafie, improvizație teatrală, multimedia, pictură-arte tradițonale, grafism  și un atelier start-up-tineri antreprenori. Atelierele vor fi urmate de un concurs « Întrebări pentru un francofon» și de seri tradițonale tematice care le vor permite participanților să își prezinte țara, mancarea, cântecele, dansurile sau costumele tradiționale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.