Clujeanul Szabo Ioan, domiciliat în Valea Chintăului, se poate considera un om cu adevărat norocos, născut pentru a doua oară. Acesta a scăpat cu viaţă după o lovitură zdravănă  căpătată în cap, cu muchia unei securi, din partea prietenului cu care băuse timp de câteva ore.

 

Szabo Ioan este un bărbat în vârstă de 45 de ani care locuieşte pe strada Pometului din Valea Chintăului, în proximitatea cimitirului. Marţi, 24 noiembrie, având un bandaj în jurul capului, acesta povesteşte, în curtea I.M.L. Cluj, cum în urmă cu două zile a avut parte de o adevărată minune: a scăpat cu viaţă după ce a încasat o lovitură de secure direct în cap. “Muncesc pe la casele oamenilor cu diverse munci, fiindcă nu-mi permit să-mi iau un serviciu stabil, având un tată bolnav, în vârstă de 74 de ani, pe care trebuie să-l supraveghez încontinuu şi, pe deasupra, sufăr şi eu de epilepsie”, îşi începe acesta relatarea. Apoi continuă: “M-a chemat un cunoscut să-l ajut să pună nişte scânduri şi pietre pe un fost bazin de apă, locul unde acesta locuieşte. Am băut cu el 2-3 pahare de jinars şi două de bere, însă el era băut încă de când ne-am întâlnit. Eu i-am zis că nu urc pe bazin, fiindcă-i periculos, îi aduc nişte pietre, atâta pot, şi atunci el a zis că merge după scânduri şi face apoi treaba singur.S-a întors cu scândurile – dar mai beat decât a plecase – iar eu, după ce i-am adus pietrele, m-am întors şi am dat să plec.  Se întuneca şi trebuia să ajung la tata, acasă”. Însă, bărbatul n-a apucat să se depărteze mai mult de 20 de metri. S-a trezit cu o lovitură dură în ceafă, care l-a ameţit dar, din cauza consumului de alcool, nu a simţit niciun fel de durere.  “Doar şocul loviturii m-a ameţit, durere – nici vorbă. Apoi, m-am trezit năpădit de un val de sânge şi am simţit cum căldura lui mă acoperă peste tot, pe trup. Apoi, am dat telefon la numărul 112, să vină poliţia – nu salvarea, fiindcă nu mă durea nimic – dar la faţa locului au venit, pe lângă poliţişti şi medicii cu o ambulanţă”, arată el în continuare. Szabo a fost dus de urgenţă la U.P.U., unde medicii i-au cusut şi pansat rana, adâncă de câţiva milimetri, după care l-au lăsat acasă – nu înainte de a se minuna că pacientul lor a scăpat cu viaţă şi, pe deasupra, aproape nevătămat. Şi pentru că victima nu avea bani pentru a-şi scoate un certificat medico-legal, poliţiştii i-au eliberat o ordonanţă, pe baza căreia medicii au consultat-o. Părăseşte Szabo, vesel, sediul I.M.L., nu înainte de a se mai minuna încă o dată de isprava lui: „Nu ştiu cum de am scăpat, totuşi m-a salvat faptul că amicul meu a dat cu muchia, altminteri, dacă mă atingea cu tăişul, precis mă despica în două”.

“La data de 22 noiembrie a.c., în jurul orei 15.30, poliţia a fost sesizată de către un bărbat de 45 de ani din Cluj-Napoca, cu privire la faptul că a fost victima unei agresiuni. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, fiind identificat şi bărbatul bănuit de comiterea faptei. Este vorba de un bărbat de 34 de ani din Cojocna. Acesta a fost condus la sediul unităţii pentru audieri, iar persoana vătămată a fost transportată cu un echipaj SMURD la unitatea medicală pentru investigaţii medicale. Se continuă cercetările în cauză şi în funcţie de rezultatul investigaţiei medicale se va face şi încadrarea juridică a faptei”, a declarat pentru Gazeta, Carmen Jucan, purtătorul de cuvânt al I.P.J. Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.