Elevul de la Colegiul Național „Emil Racoviță” din Cluj-Napoca a fost printre cei 22 de elevi din toată lumea care au fost admiși la celebra Universitate Oxford. Concurența a fost foarte mare, fiind 1.400 de candidați înscriși pe doar 6 locuri.

Fericitul viitor boboc de la Oxford este Mihnea Cuibus, elev în clasa a XII-a, fiul lui Valentin Cuibus, șeful ISJ Cluj.

„Elevul Mihnea Cuibus este unul dintre elevii foarte buni ai Colegiului, el participând mereu la Olimpiadele Naționale de matematică. Mereu a avut rezultate foarte bune, demonstrând asta cel mai bine prin admiterea sa la Univeristatea Oxford. Mai sunt elevi de la colegiul nostru care încă așteaptă răspuns de la Universitatea Oxford.”, declară Directorul Colegiului „Emil Racoviță”, Constantin Corgea pentru Gazeta de Cluj.

Mihnea este olimpic la matematică și are un CV de invidiat. La vârsta de doar 14 ani, el a câștigat deja 14 medalii de aur, 2 medalii de argint, 3 medalii de bronz, 37 de premii I, 2 premii II, 2 premii III, 5 menţiuni la olimpiade si concursuri de matematică.

Tatăl elevului a vorbit despre rezultatul incontestabil al băiatului său și despre detaliile admiterii acestuia. ”Au ales 22 de oameni din toată lumea și i-au chemat la Londra. Fiul meu a fost acceptat printre cei 6 studenți.
Nimeni, în niciun moment, la Oxford, nu s-a gândit să conteste rezultatul, cu toate că au fost foarte mulți candidați și au ales după criterii numai de ei știute. Au ales 22 de oameni, pe care i-au invitat la Londra, din care au ales 6, pe niște interviuri avute cu două cadre universitare. Nu au avut o bibliografie, o tematică. A fost o discuție cu acei oameni, care la final spun cine intră. Nimeni nu își poate pune problema să conteste rezultatul.
Fiul meu este printre cei 6. Și-a ales o secție mai ciudată, găsită de el. Secția este Economie, Filosofie, Politică. Merge pe trei specializări.
Unul dintre cei doi universitari de la linia de economie i-a pus o întrebare atipică. I-a spus că nu o pune tuturor candidaților. După rezultatele pe care le aveți la matematică, l-a întrebat, de ce ați ales altceva? Nu știu care a fost răspunsul, dar la final i-a convins.
Nimeni nu pune problema să conteste. Acel om are capacitatea și ia o decizie. Există un subiectivism chiar și acolo. Rezultatele se trimit pe email, iar a doua zi i-au spus zilele în care are examene în următorii trei ani. Masa de seară costă 4,07 lire, masa de prânz atât. I-au spus că la examen trebuie să meargă în costum negru, cravată sau papion și pelerina caracteristică. Toate sunt așa din 1200” , a declarat Valentin Cuibus, in cadrul emisiunii Știri de Cluj de joi seară.

Printre absolvenții de anul trecut se numără un alt fost elev al Colegiului Național „Emil Racoviță”care studiază în prezent la Oxford.

Un alt candidat român a mai fost chemat anul acesta pentru selecțiile finale, însă nu a trecut mai departe.

1 COMENTARIU

  1. Un articol pe care l-am parcurs cu interes, datorita atat subiectului abordat cat si claritatii in exprimare.
    Remarc totodata continutul si impactului emotional al acestui articol

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.