Clădirile din centru sunt într-o stare din ce în ce mai gravă. În urmă cu 2 luni, o tânără a fost rănită de o bucată de tencuială căzută de pe Hotelul Continental, iar lucrările de abia acum au început pentru renovarea hotelului.

Biroul Mass-media al Primăriei a declarat: “In decembrie, când a fost episodul cu tanăra lovită, proprietarul Conti a spus că nu a putut face reparații la clădire pentru că nu l-a lăsat Primăria, dar în realitate avea autorizație pentru lucrări în interior”. Această declarație este în contradictoriu cu declarațiile ISU Cluj, la sfârșitul lunii decembrie, când au declarat că nu a existat nicio persoană rănită din cauza clădirilor care se destrăma.

„Am intervenit în cazul unor elemente de tencuială care erau în pericol să cadă, am avut o autoscară de intervenție și o autospecială cu o echipă de intervenție la inăltime. Colegii mei au inlăturat elementele de decor care erau în echilibru instabil și cu pericol de prăbusire pe trotuar și care ar fi putut să pună în pericol siguranță trecătorilor”, a spus Andrei Biriș, purtătorul de cuvânt.

Hotelul Continental, cunoscut și sub numele de New York, a fost construit în în secolul al XIX-lea, iar în anul 2013 Primăria a câștigat proprietatea în urmă unei licitații. Din cauza prețului prea ridicat, această nu a făcut nimic în legătură cu starea în care se află. Tot în 2013, hotelul a fost cumpărat de omul de afaceri Ioan Bene cu suma de 5 milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.