Potrivit unui anunț al șefului CNADNR, Cătălin Homor, vor începe exproprierile pentru continuarea lucrărilor la Autostrada Transilvania. „După ce la nivelul instituțiilor implicate s-a intensificat activitatea în vederea armonizării legislației și obținerii avizelor necesare derulării proiectelor de infrastructură, chiar ieri (miercuri n.r.) au fost adoptate două Hotărâri de Guvern. O Hotărâre pentru declanșarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată aflate pe o secțiune a traseului Autostrăzii Brașov — Tg. Mureș — Cluj — Oradea, respectiv secțiunea 2A Ogra — Câmpia Turzii, precum și fondurile necesare pentru plata despăgubirilor. Printr-o altă Hotărâre, Guvernul a aprobat declanșarea procedurilor de expropriere pentru 366 de imobile proprietate privată de pe Secțiunea 3A, subsecțiunea 3A1 și 3A2, pe teritoriul localităților Gilău și Gârbău, din județul Cluj, de pe coridorul proiectului Autostrăzii Brașov — Tg. Mureș — Cluj — Oradea”, a menționat șeful CNADNR.

Directorul Companiei a cerut tuturor celor cu responsabilități din CNADNR să urmărească „derularea proiectelor și evoluția lucrărilor din șantier și mai puțin din birou, pentru că vreau să recuperăm aceste proiecte, să le aducem la zi și să răspundem așteptărilor cu privire la infrastructura rutieră”.

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) are prevăzute pentru 2016 cheltuieli pentru investiții de 2,25 miliarde de lei și un profit contabil de circa 71,9 milioane de lei, potrivit proiectului privind bugetul de venituri și cheltuieli publicat pe site-ul Ministerului Transporturilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.