În ultimele zile, binefăcătorul anonim a plasat mai multe plicuri cu bani în diferite părți ale Clujului, iar acestea au fost găsite de 3 persoane. Acesta a anunțat că această campanie de binefacere continuă și că plasările vor continua și săptămâna aceasta, luni și marți.

Misteriosul personaj împarte plicuri cu bani, încurajându-i pe cei care găsesc un astfel de plic să-l dea mai departe. A început această campanie în urmă cu 2 ani, iar atunci zeci de oameni s-au bucurat de ajutor.

De când a început, anonimul cu suflet mare a vrut să rămână ïn „umbră”:
“Scopul e, în primul și în primul rând să aducă un zâmbet de uimire și de surprindere pe fața celui care găsește plicul. Apoi, e un mod de a încuraja oamenii să dea din ce primesc, de asta cer ca jumătate din sumă găsită să fie împărțită  cu cineva în nevoie și poza de la “inmanare” să apară pe Twitter. În al treilea rând, cred că e un mod foarte frumos de a înviora Twitter-ul din Cluj și din țara și de a arată că putem, împreună, să facem lucruri frumoase. Clujul a arătat de atâtea ori că are oameni cu suflet.”

Mulți dintre oamenii care găsesc plicuri le donează mai departe, ba chiar unii dintre ei mai adaugă o mică sumă lângă. Suma nu este mare, dar gestul este acela care contează.

„Eroii” din data de 8,9, 10 februarie au folosit banii în cel mai bun mod posibil: au cumpărat alimente pentru oamenii nevoiași.

Cristian Podea a cumpărat un coș plin cu alimente pentru Asociația Padre Pio din Cluj-Napoca. Plicul l-a găsit în zona Poștei mari, în centru.

banicusuflet1_0

Antonio a găsit un alt plic. El a mai adăugat 50 de lei și a donat banii unui bătrân imobilizat la pat.

bani_cu_suflet3_0

Un alt tânăr, Andrei, a găsit un plic în zona UMF și l-a donat, la fel, printr-un gest inimos. A cumpărat fructe și mâncare pentru niște familii nevoiașe. banicusuflet2_1

Pagina creata de acesta a strâns peste 15 000 de aprecieri. Anonimul de asemenea mai scrie pe pagină unde plasează următorul plic, dar și unde se îndreaptă ajutorul financiar.

 

Sursa: http://www.ziardecluj.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.