Postul de radio al Transilvaniei, Radio Cluj, care emite în opt județe a ajuns aproape de limita de jos a audienței. În 2007, audiența Radio Cluj era de 350.000 de ascultători, zilnic. În 2016, audiența a scăzut dramatic la 99.000 de ascultători și va mai scădea și mai tare deoarece Secția Maghiară a Radio Cluj va începe să emită separat, pe o altă frecvență aprobată, de curând, de CNA, relatează Evenimentul Zilei.

Tiberiu Fărcaș, jurnalist clujean și doctor în istoria presei, susține că România plătește săptămânal 100 de angajați, însă performanțele postului de radio scad:

”Nimeni nu ia nicio măsură să oprească acest declin. Din contră, actualul manager, Bogdan Roșca a luat măsuri care duc audiența în cap. De trei ani, Radio Cluj nu mai transmite meciurile din divizia a doua. Emisiunea de sinteză sportivă ascultată de foarte mulți ardeleni nu mai este în grilă. Departamentul Sport a fost desființat. Toate aceste măsuri au dus la scăderea audienței”.

Doctorul în istoria presei, Tiberiu Fărcaș, relatează pe site-ul lui 16 episoade în care critică și își exprimă dezamagirea față de postul Radio Cluj.

”Toate acestea sunt fapte incontestabile. Managementul unei instituţii de presă cum e Radio Cluj se reflectă şi în audienţă. Ea e la pământ, e o umbră. [..] Eu însă cred sincer că am scris adevărul, că lucrurile sunt degradate tare de tot la Radio Cluj şi că puteţi să le îndreptaţi dar nu vreţi. Păcat, de la un om tânăr m-aş fi aşteptat la altă atitudine. […] Dacă aţi fi condus un radio privat, ceea ce nu e cazul, patronul v-ar fi dat demult afară şi v-ar fi cerut şi prejudicii certe. E bine la stat, la căldurică, leafa vine, audienţa scade, echipa e fidelă.”, afirmă Tiberiu Fărcaș.

Cu toate acestea, tipic românesc, nimeni nu răspunde pentru performanțele tot mai slabe care sunt produse cu un buget tot mai mare. Tiberiu Fărcaș i-a adresat directorului Radio Cluj, Bogdan Roșca, acuzat de plagiat, fapt atestat și de Comisia de Etică a Universității Babeș Bolyai mai multe întrebări care au rămas fără răspuns.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.