Legea defăimării, inițiată de președintele PSD Liviu Dragnea, a fost retrimisă la Comisia juridică pentru noi modificări la comisiile de specialitate din cadrul Camerei Deputaților, pentru trei săptămâni. Deși proiectul de lege a fost respins de plen săptămâna trecută, se pare că de această dată s-a propus schimbări ale unor amendamente din interiorul ei. Propunerea a fost făcută de reprezentații PSD şi a fost adoptată cu 154 de voturi „pentru” și șase „împotrivă”, iar 56 de deputați au refuzat să voteze.

Valeriu Zgonea încalcă Regulamentul și Constituția

La solicitarea liderului deputaților PSD, Florin Pâslaru, legea a fost retrimisă la comisiile de specialitate, însă parlamentarii PNL s-au opus. Eugen Nicolăescu a susținut că solicitarea liderului PSD este ilegală.

‘Nu puteţi să acceptati retrimiterea la comisie a unui proiect de lege care a fost deja votat. În consecinţă, domnule preşedinte (Valeriu Zgonea, n.r.), dumneavoatră încălcaţi astăzi nu numai Regulamentul, ci şi Constituţia. Nu aveţi dreptul să faceţi acest exerciţiu ilegal’, a acuzat Eugen Nicolăescu.

Pentru a ajunge la un consens cu privire la prevederile Regulamentului, Valeriu Zgonea, președintele de ședință, a convocat liderii grupurilor parlamentare, iar în urma consultărilor cu aceștia, social-democratul a susținut că solicitarea de retrimitere este regulamentară.

 

”Cererea de retrimitere este regulamentară. Nu avem nicio prevedere care să interzică. Dacă nimic nu interzice, permitem. Deschidem o altă cutie a Pandorei”, a explicat Valeriu Zgonea.

Ulterior, deputaţii au votat retrimiterea la comisie a Legii toleranţei cu 154 de voturi ”pentru”, 6 ”împotrivă” şi nicio abţinere. Nu mai puțin de 56 de deputaţi prezenţi au refuzat să voteze.

Bătaie de joc la adresa Parlamentului?

Pe de altă parte, deputatul PNL Mihăiță Calimente a contestat procedura de vot.

”La votul exprimat mai înainte nu mi-am exprimat votul în niciuna dintre manierele pe care dumneavoastră mi le-aţi cerut. Am fost prezent în sală. Cum mă treceţi? Unde apar? La asta va duce ce aţi făcut dumneavoastră, bătaie de joc la adresa Parlamentului”, a spus Calimente.

Liberalul Cezar Preda a conchis de la tribună că deputaţii ”s-au învârtit până au ajuns în acelaşi loc”.

”Ne-am învârtit până unde am ajuns în acelaşi loc. Toată această poveste a început pe o acuză făcută că din 315 prezenţi în sală, nu şi-au exprimat votul în toate ipostazele decât 285 şi de aici aţi acuzat că ce s-a întâmplat cu diferenţa de voturi care apar că erau în sală şi nu s-au exprimat. Şi acum apar. Este exact acelaşi lucru. (…) Prea multe şmecherii din astea. Încetaţi, dom’le! Aici nu este Consiliu Judeţean sau primărie, este Parlamentul României”, a declarat Cezar Preda.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.