Zeci de metri cubi de lemne tăiați ilegal și transportați la fel de ilegal – aceasta au găsit polițiștii în acest weekend doar în Gilău, când au verificat mașini ce transportau lemne la ore mici din noapte.

E cazul, de exemplu, al unui șofer care transporta 3,6 metri cubi de cherestea în comuna Gilău, noaptea la ora 4 – și numai câteva minute mai târziu, totîn Gilău, polițiștii au găsit un alt șofer care transporta cinci metri cubi de grinzi rășinoase care nu erau menționați în avizul de însoțire a mărfii. O oră mai târziu, după ora 5, polițiștii au găsit și o autoutilitară cu 12 metri cubi de buștei pentru care șoferul nu a putut prezenta documente legale.

Tot în Gilău, dimineața la 7.15, polițiștii au găsit un șofer de 20 de ani care transporta cu autoutilitara cantitatea de aproximativ 5,4 metri cubi de cherestea răşinoase fără documente.

Șoferii au fost amendați iar lemnele – în valoare de peste 12.000 lei – au fost predate Ocolului Silvic Someșu Rece, informează actualdecluj.ro.

Perchezițiile în județul Cluj continuă

Din cercetările din perioada aprilie 2015- ianuarie 2016, a reieşit faptul că un grup de persoane, administratori ai unei societăţi şi alte persoane din judeţele Mureş, Bistriţa-Năsăud, Cluj şi Sălaj, ar fi comercializat, prin intermediul unei societăţi, cu sediul în judeţul Mureş, avize secundare de însoţire a materialului lemnos (documente cu regim special), pe care le-ar fi vândut către societăţi comerciale de profil, de pe raza a 24 de judeţe din ţară.

Valoarea totală a masei lemnoase care face obiectul cercetărilor şi prejudiciul estimat a fi cauzat, este de peste 1 milion de euro potrivit comunicatului transmis de Poliţia Română.

 

Vezi și CUM SE FURĂ LEMNUL ÎN ROMÂNIA!

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.