Costea Bogdan Florin, patronul hostelului YouThink, este pe punctul de a scăpa de acuzațiile din dosarul de trafic de droguri în care a fost trimis în judecată alături de alți inculpați, după ce avocatul acestuia a obținut în instanță excluderea unor probe despre care judecătorii susțin că au fost nelegal obținute și astfel nu pot fi folosite în procesul penal. Pe cale de consecință, judecătorul de cameră preliminară al Tribunalului Cluj, a dispus restituirea dosarului la Parchetul de pe lângă ÎCCJ DIICOT -Serviciul Teritorial Cluj în ceea ce-l privește pe Costea Bogdan Flaviu, cerându-le procurorilor să se comunice instanței menținerea dispoziției de trimitere în judecată, informează bzc.ro

„Constat nulitatea, în condițiile art. 282 al. 2 C.p.pen. rap. la art. 102 al. 2 și 4 C.p.pen. și pe cale de consecință, dispune excluderea următoarelor mijloace de probă administrate în mod nelegal: -procesul verbal de cumpărare autorizată din data de 06.10.2015 (vol. II UP, fila 349) -raportul de constatare tehnico științifică nr. 1036368 din data de 07.10.2015(vol. II UP filele 352-357) și -raportul de constatare tehnico stiintifică nr. 895263 din data de 09.10.2015(vol. II UP filele 3361-365).”, arată în încheierea de ieri judecătorul de Cameră preliminară al Tribunalului Cluj, excluzând astfel unele probe care-l incriminau pe Costea Bogdan Florin.

Interesant este faptul că în ziua în care DIICOT a efectuat percheziții domiciliare și la sediul YouThink Hostel, al cărei administrator este, Costea Bogdan Florin nu se afla de față, însă cu toate acestea, anchetatorii îl acuzau de trafic de droguri, motiv pentru care a și fost reținut și apoi arestat preventiv.

„În urma punerii în executare a mandatului de percheziție nr. 75/2015 la locuința inculpatului Costea Bogdan Florin au fost descoperite bunuri. Presupunerea rezonabilă că inculpatul este autorul infracțiunii de trafic de droguri rezultă din mai multe probe…

Inculpatul Costea a declarat că a vandut mai multor persoane „iarbă” cu suma de 50 lei gramul, pe care ar fi cules-o din zona localității Ighiș din județul Sibiu. El a încercat să acrediteze ideea că este un consumator înrăit de cannabis și că nu se ocupă cu traficul de droguri. Însă un consumator „înrăit” ar fi logic să își păstreze marfa obtinuță pentru sine în cantitate cât mai mare, nu să o împartă cu alții, chiar și obținând un profit în schimb. A culege „iarba” de pe camp, așa cum susține inculpatul că a făcut, și a o vinde ulterior, în condițiile în care susții că ești doar consumator, denotă clar ideea de trafic și, respectiv, traficant de droguri”, arătau prorucorii într-o încheiere penală.

Instanța a mai dispus de asemenea trimiterea încheierii către Parchetul de pe lângă ÎCCJ – DIICOT -Serviciul Teritorial Cluj pentru ca acesta să comunice ulterior dacă își menține dispoziția de trimitere în judecată în privința acestui inculpat ori solicită restituirea cauzei.

Citește și Perchezitii la YouThink Hostel pe strada Republicii Exclusiv! Foto!

„Job” pe 30 de zile pentru a mixa la DIICOT Cluj

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.