Conform unei analize, obiceiurile de consum ale românilor pentru călătoriile de Paște s-au schimbat comparativ cu anii anteriori. Pentru călătoriile în perioada acestei sărbători, anul acesta s-au vândut cu 500% mai multe bilete de avion cu plecare din afara țării spre România decât într-o perioadă obișnuită a anului.

Astfel, spre deosebire de alți ani în care mini-vacanța de Paște îi purta pe români în diferite destinații din Europa pentru city break-uri sau vacanțe, în 2016 mișcarea semnificativă înregistrată de a fost a românilor din străinătate care vin acasă de sărbători cu avionul. Așa cum era de așteptat, cele mai multe plecări au  fost din țări în care lucrează și există comunități mari de români, precum Italia, Spania, Marea Britanie sau Statele Unite și Canada, dintre variantele intercontinentale.

Pentru perioada Paștelui, prețul mediu al unui bilet din afara țării către România este cu 18% mai mare decât prețul unui bilet din România spre străinătate. Adică cei din diaspora au plătit în medie 275 euro pe biletul de avion care îi aduce în țară, în timp ce românii care au dorit să plece în străinătate de sărbători au plătit în medie 230 euro pe biletul de avion. Cererea foarte mare și numărul limitat de locuri a determinat epuizarea locurilor la tarife promoționale și clasele tarifare mai ieftine.

„Cele mai multe rezervări au fost făcute din timp, încă din primele luni ale anului, însă au existat și multe cereri last-minute, făcute de cei care s-au hotărât în ultima clipă să călătorească în această perioadă. Din fericire, în continuare mai există destinații spre care românii pot găsi prețuri accesibile dacă se decid acum să petreacă Paștele în afara țării. Spre exemplu, un zbor București-Roma în perioada 30 aprilie – 2 mai începe de la 112 euro sau chiar de la 80 EUR dacă se alege varianta 30 aprilie – 3 mai, iar un zbor București-Londra cu plecare sâmbătă, pe 30 aprilie și retur marți sau miercuri costă 112 euro dus-întors”, a declarat Manuela Melinescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.