În noaptea de sâmbătă spre duminică, venezuelenii au fost obligați să-și dea ceasurile înapoi cu 30 de minute. Măsura a fost luată de guvernul președintelui Nicolas Maduro, în scopul economiei energiei, Venzuela fiindo țară aflată într-o criza economică gravă. Cu această schimbare revenind la fusul orar pe care îl aveau din 9 decembrie 2007, pe când Hugo Chavez, a decis sa treaca la -04H30 GMT.

Țara este afectată de întreruperi de curent, din cauza nivelului apei foarte scăzut din rezervoare, afectând centralele hidroelectrice. Această schimbare este una din inițiative pentru economia electricității.

Hotelurile sunt sfătuite să-și asigure electricitatea din surse proprii 9 ore pe zi, ele fiind unele dintre cele mai mari consumatoare de energie electrică.

Venezuela suferă de lipsa apei deoarece cele 18 rezervoare de apă sunt cam goale de pe urma secetei, odată cu fenomenul meteorologic El Nino. Opoziția, care este majoritară în Parlament, acuză Executivul că nu a investit suficient în rețeaua de electricitate pentru a face față cererii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.