Inculpații din dosarul ”Mită la CJ Cluj”, Uioreanu, Bene, Pogăcean, Davidescu și Petran au făcut apel la sentința dată de Tribunalul Clui, prin care majoritatea erau condamnați la închisoare cu executare.

Astfel că, miercuri, 25 ianuarie, a avut loc prima ședință la Curtea de Apel Cluj, ca urmare a faptului că, recent, în urmă cu o săptămână, Înalta Curte de Casație și Justiție i-a respins fostului președinte de județ, Horea Uioreanu, cererea de strămutare.

La termenul de astăzi, s-au prezentat aproape toți inculpații, mai puțin fostul consilier județean, Ioan Petran, care a fost reprezentat doar de avocatul său, Ciprian Păun.

Cauza acestora a s-a judecat printre primele deoarece s-a cerut amânarea ședinței în vederea angajării unui avocat. Atât Uioreanu, cât și Bene sau Pogăcean au fost de acord cu cerea resptectivă. Singurul care nu a susținut-o a fost reprezentantul UTI, Davidescu Gabriel, care împreună cu avocatul său au susținut că sunt pregătiți și nu au nevoie de un termen prealabil.

Având în vedere că nici procurorul DNA nu s-a opus amânării, instanța a decis încuviințarea cererii.

„Este singura dată când vom admite această cerere de amânare în vederea angajării unui apărător ales. Pentru următorul termen, solicit inculpaților să aibă depuse motivele de apel și totodată să fie pregătiți în cazul în care voi dori audierea lor” a precizat în ședința publică, magistratul Curții de Apel Cluj.

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.