Fostul prim procuror al Parchetului Tribunalului Cluj, Ana Maria Edu a câştigat concursul pentru ocuparea funcţiei de procuror general la Parchetul Curţii de Apel(PCA) Cluj. În cursa pentru ocuparea acestui post, Ana Maria Edu a avut-o contracandidată pe Violeta Trăistaru, prim procuror general adjunct al Parchetului Curţii de Apel Cluj, arată cei de la Făclia de Cluj. În urma probelor şi examenelor susţinute, Ana Maria Edu a luat cea mai mare notă. Potrivit Consiliului Superior al Magistraturii(CSM), concursul a început în 24 martie şi s-a finalizat în 28 iunie.

Candidaţii au trebuit să susţină un test psihologic eliminatoriu, să prezinte un plan de conducere a unităţii şi să susţină un examen de management. Potrivit CSM, Ana Maria Edu a fost punctată la planul de conducere cu nota 8,09, iar la examenul de management a obţinut nota 9,40, media fiind de 8,74. Violeta Trăistaru a luat la proiectul de management nota 8,67 iar la examen 8,60, media finală fiind 8,63. Câştigătorul concursului pentru funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj are deja experienţă în funcţie de conducere. Ea s-a aflat aproape şase ani în fruntea Parchetului Tribunalului Cluj. Ana Maria Edu a absolvit Facultatea de Drept din cadrul UBB în anul 1997, fiind numită procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti. În 2006, Edu a fost promovată la Parchetul Tribunalului Bucureşti iar la scurt timp s-a transferat la Parchetul Judecătoriei Cluj-Napoca. Miza pentru ocuparea funcţiei de procuror general la Parchetul Curţii de Apel Cluj a fost extrem de mare, deoarece această unitate este una dintre cele mai mari din România.
Începând cu 2014 în fruntea Parchetului Curţii de Apel Cluj s-a aflat procurorul Laura Oprean. În mai 2016, Oprean a fost promovată în funcţia de prim-adjunct al procurorului general al României, context în care funcţia de procuror general al Parchetului Curţii de Apel Cluj a rămas vacantă.
La Parchetul Curţii de Apel Cluj a fost scos la concurs şi postul de procuror general adjunct. Pentru ocuparea acestei funcţii s-a înscris la concurs procurorul Florin Maghiar. Acesta a obţinut la prima probă nota 10 iar la examenul de management nota 9,20, media fiind de 9,60.
O altă funcţie importantă din zona parchetelor scoasă la concurs este cea de prim procuror adjunct la parchetul Tribunalului Cluj. În cursa pentru ocuparea acestui post s-a înscris procurorul Iuliana Colceriu. În urma examenului, Colceriu a luat nota 9,11. CSM a mai scos la concurs postul de prim procuror la Parchetul Militar Cluj. La concursul pentru ocuparea acestui post s-a înscris procurorul Viorel Siserman, fiind notat cu 7,85. Şi în zona instanţelor au fost scoase la concurs mai multe funcţii de conducere. Cel mai important este cel de preşedinte al Tribunalului Militar Cluj. Potrivit datelor furnizate de CSM, această funcţie a fost râvnită de magistratul militar Marius Pop. Acesta a obţinut la proiectul evaluarea privind planul de conducere nota 10 iar la examenul de amnagement nota 6,8, media fiind de 8,4.

Sursa Făclia de Cluj

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.