15 km de autostradă inauguraţi în 2017 şi proiecte de 4 miliarde euro, scoase la mezat de Compania de Drumuri

85

Compania Naţională de Administrate a Infrastructurii a pus la bătaie licitaţiii de circa 4 miliarde de euro, cele mai importante proiecte fiind autostrada Sibiu- Piteşti, autostrada de centură a Capitalei, podul de la Brăila, drumul expres Craiova-Piteşti şi 60 km din autostrada Transilvania.

Cel mai aşteptat proiect de infrastructură pentru toată România, autostrada Sibiu-Piteşti se află în stadiul de licitaţie, informează capital.ro. Cu o valoare totală de aproape 2,6 miliarde de lei (aproximativ 570 milioane de euro), ofertele pentru loturile 1 şi 5 se află acum în perioada de evaluare, iar anul viitor cele două obiective urmează să intre în faza de proiectare şi execuţie, conform unui comunicat transmis de CNAIR.

60 km din autostrada Transilvania, în licitaţie a treia oară

Pentru proiectarea şi execuţia celor aproximativ 60 de km ai autostrăzii Suplacu de Barcău – Borş, contractele au fost de asemenea lansate în licitaţie publică. Construcţia celor trei loturi, cu o valoare însumată de aproximativ 991 milioane de lei (circa 220 milioane de euro), poate începe anul viitor, după semnarea contractului şi după parcurgerea perioadei de proiectare.

Segmentul Suplacu de Barcău – Borş face parte din Autostrada Transilvania şi urmează să asigure legătura dintre Vestul României şi Ungaria, prin Vama Borş.

CNAIR a mai scos la licitaţie anul acesta proiectarea şi execuţia celor 4 loturi ale Drumului Expres Craiova- Piteşti, cu o lungime totală de 121 km şi o valoare însumată de aproximativ 3,76 de miliarde de lei (circa 820 milioane de euro). Proiectul, care are o deosebită importanţă pentru dezvoltarea economică a zonei de sud a României, urmează să intre de asemenea în faza de proiectare, anul viitor. Ofertele pentru cele 4 loturi ale drumului expres Craiova-Piteşti se află în acest moment în faza de evaluare.