Regiile din subordinea Consiliului Județean au primit indicatorii de performanță pentru 2014, în raport cu rezultatele obținute în anul anterior. La majoritatea capitolelor, fiecare din aceste instituții se angajează să obțină o creștere de cel puțin 10%, unele din ele având chiar proiecte ambițioase pentru acest an.

 

Obiectivele trasate de Consiliul Județean pentru Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj R.A. prevăd creşterea numărului de mişcări de aeronave faţă de anul 2013, până la un număr prevăzut de 12.336 și creşterea numărului de pasageri faţă de anul 2013, cu o țintă de 1.070.000 de pasageri. Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public şi Privat a Judeţului Cluj are obiective greu de realizat anul acesta. Unul dintre ele este realizarea programului ”Proiectare şi execuţie lucrări de modernizare şi reabilitare a drumurilor judeţene din judeţul Cluj în perioada 2011-2015: ETAPA I 423,495 KM și ETAPA II 317,745 KM”, dar și realizarea programelor de servicii şi lucrări de întreţinere curentă şi periodică, ”lucrări aferente reparaţiilor curente, reparaţii capitale la drumuri şi poduri pentru drumurile judeţene din administrare”. Regia Autonomă a Drumurilor Judeţene Cluj are în planul de obiective realizarea programului de întreţinere curentă şi de deszăpezire a drumurilor judeţene, realizarea programului de covor asfaltic, realizarea programului de reabilitare a drumurilor judeţene și realizarea programului de tratamente bituminoase.

 

La servicii înainte

Univers T are de gând să-și crească gradul de ocupare cu 50% și să realizeze venituri din activitatea hotelieră şi de alimentaţie publică de cel puțin 3 milioane de lei în 2014. De asemenea, instituția are prevăzut în indicatorii de performanță reducerea cheltuielile curente la 1.000 lei venituri proprii în 2014 faţă de 2013 și realizarea unui profit net cu 4,37% mai mare. SC Pază și protecție Cluj SRL ar urma să înregistreze o creștere a cifrei de afaceri față de anul 2013 de 120,32%. Amintim că Societatea Comercială „Pază şi Protecţie Cluj” SRL a fost înfiinţă recent, ca urmare a reorganizării Direcţiei Judeţene de Pază şi Ordine Cluj. Compania de Apă Someş are planuri ambițioase pentru acest an. Printre obiective se numără creşterea ratei profitului brut din exploatare în anul 2014 faţă de 2013 cu 17,2%, reducerea ponderii salariilor, inclusiv tichete de masă, în cifra de afaceri, cu 34,8% sau remedierea defectelor înregistrate la dispeceratul societăţii în termen de maxim 3 zile în 90 % din cazuri.

Centrul Agro Transilvania Cluj își propune creşterea gradului de ocupare a spaţiilor în anul 2014 cu 73% față de anul trecut, iar SC Tetarom dorește realizarea gradului de ocupabilitate în Hala Multifuncţională de 100% și creşterea gradului de ocupabilitate în parcurile industriale pe terenuri închiriate cu 65%. Cluj Arena are drept indicatori de performanță menţinerea în totalitate a gradului de ocupare a spaţiilor destinate cluburilor sportive, creşterea gradului de ocupare a spaţiilor cu altă destinaţie faţă de 2013 și creşterea numărului de activităţi sportive şi socio-culturale, ambele cu 80%.

 

Costurile pentru copiii de la DGASPC

O parte din instituțiile din subordinea CJ Cluj au primit alocări în funcție de numărul de beneficiari ai serviciilor oferite, astfel că s-au stabilit, de exemplu, ”limitele minime de cheltuieli cu hrana, nevoi personale, cazarmament, echipament şi materiale igienico-sanitare pe categorii de vârstă pentru persoanele care beneficiază de măsuri de protecţie specială, în anul 2014”, de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Cluj. Pentru un copil în sistem rezidenţial şi asistent maternal, de 0-3 ani, costul total al cheltuielilor pe an va fi de 5082 lei, iar pentru o mamă a unui copil de această vârstă dintr-un centru maternal, de 6410 de lei. Pentru un copil de 3-7 ani în sistem rezidenţial şi asistent maternal costul anual va fi de 5214 de lei, iar pentru cei din centrele de zi 2064 de lei. În cazul copiilor de 7-14 ani cheltuielile estimate sunt de 5327 lei, respectiv 2064, iar pentru cei de 14-18 ani 5470, respectiv 2064 lei. CJ a votat și costul mediu lunar al cheltuielilor în anul 2014, pentru îngrijirea și protejarea persoanelor cu handicap în centrele rezidenţiale din structura DGASPC. Astfel, costul mediu pe lună per persoană va fi de 2431 de lei la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Cluj-Napoca, 2220 lei la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Luna de Jos, 3336 la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Câţcău, 1963 la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Mociu, 1281 de lei la Locuinţa Protejată Câţcău, 2754 de lei la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Gherla și 2885 de lei la Centru de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Jucu.

În cazul vârstnicilor îngrijiți la centrele pentru persoane vârstnice sau alte categorii de instituţii de asistenţă socială din structura Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj contribuția CJ pe lună de persoană va fi de 577 de lei la Centrul pentru persoane vârstnice Recea Cristur, 579 de lei la Centrul pentru persoane vârstnice Gherla și 578 de lei la Complexul de servicii comunitare destinat persoanele adulte Câmpia Turzii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.