Inspectorii veterinari din Harghita au reţinut oficial 28 de kilograme de carne de mici, suspectă de contaminare cu Salmonella şi vor efectua analize de laborator pentru confirmarea sau infirmarea suspiciunilor.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Harghita, dr. Pusok Laszlo, a declarat că în judeţ au intrat 30 de kilograme de carne de mici, produsă de o firmă din judeţul Neamţ, pentru care s-a emis alerta de posibilă contaminare cu Salmonella. Potrivit sursei citate, caserolele cu respectiva pastă de mici au fost distribuite într-o reţea a unui supermarket la Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc şi Gheorgheni, inspectorii constatând că s-au vândut doar două kilograme, la Odorheiu Secuiesc.

‘Am găsit 28 de kilograme de pastă din mici produse la firma respectivă pentru care s-a data alerta, iar două kilograme au fost cumpărate la Odorheiu Secuiesc. Acum, întreaga cantitate găsită este sub reţinere oficială, până vedem care sunt rezultatele analizelor de laborator pe care le efectuăm’, a declarat Pusok Laszlo.

Acesta a ţinut să sublinieze că dacă rezultatele analizelor confirmă prezenţa Salmonellei, atunci carnea de mici este distrusă, iar în caz contrar reţinerea este ridicată iar aceasta este repusă în vânzare.

Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară a anunţat, luni, că ‘în cadrul unui control oficial, din data de 30 mai 2013, au fost prelevate de la un depozit de produse congelate, cinci probe din carne preparată ‘mici’, produsă de o unitate de procesare a cărnii din judeţul Neamţ’ şi că ‘în urma analizelor de laborator efectuate în Laboratorul Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor din cadrul DSVSA Prahova, în data de 7 iunie s-a depistat prezenţa Salmonella spp. în probele analizate’.

Autoritatea Veterinară a declanşat imediat alertă prin Sistemul de Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje.  AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.