Dezechilibrele florei vaginale se produc cu multă uşurinţă într-o zonă atât de sensibilă. Însă, ca sănătatea genitală să nu fie afectată, poţi beneficia oricând de puterea vindecătoarea plantelor medicinale.

Gălbenelele ameliorează iritaţiile

Săpunurile şi anumite geluri de igienă intimă au în componenţa lor substanţe ce pot irita pielea din zonele intime. Gălbenelele sunt „medicamentul“-minune al naturii, având proprietăţi antiinflamatoare şi de calmare a mâncărimii. Ca adjuvant în medicina clasică, infuzia de gălbenele ameliorează micozele şi are rol antiseptic la nivel vaginal.

Cum se prepară: Spălăturile se realizează cu ceai de gălbenele. Florile se fierb 30 de minute şi se toarnă peste apa din cadă. Stai în apă 15 minute şi vei simţi efectele binefăcătoare.

Pelinul combate senzaţia de uscăciune

Deşi s-ar putea să fii reticentă, întrucât pelinul este cunoscut ca fiind amar, sub formă de baie este deosebit de eficient dacă flora vaginală are tendinţă de uscare. Mucoasa vaginală are rolul de-a împiedica pătrunderea bacteriilor dăunătoare responsabile de apariţia unor eventuale afecţiuni. Pelinul ajută la menţinerea umidităţii în zona intimă, în cazul în care aceasta este excesiv de uscată, dar în acelaşi timp contribuie şi la vindecarea mai rapidă a vaginitei sau a candidozei.

Cum se prepară: Ai nevoie de o mână de flori şi frunze din vârful plantei pe care le pui la infuzat într-un litru de apă fierbinte 15 minute. Strecoară amestecul şi fă spălături locale în fiecare seară, o săptămână.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.