Clujeanca Aurelia Cristea a depus jurământul pentru poziţia de ministru delegat pentru Dialog Social. Ascensiunea ei fulminantă are în spate doi bărbaţi care i-au modificat viaţa: Ioan Rus şi Teodor Pop Puşcaş. Dacă primul a primit licenţă pentru o companie de brokeraj şi a susţinut-o tot timpul pe social-democrată, cel de-al doilea îşi împarte viaţa cu ea şi chiar şi-a cedat poziţia de consilier judeţean pentru ca ea să primească loc eligibil. Şi de la consilier judeţean în vara lui 2012 a ajuns deputat în iarna lui 2012 şi ministru în primăvara lui 2014.

 

Citeste pe aceeasi tema si:

Aurelia Cristea, președinte interimar al PSD Cluj-Napoca

 

Când CV-ul începe mai târziu

CV-ul ministrului clujean delegat pentru dialog social, Aurelia Cristea, începe din 1995 pe site-ul Camerei Deputaţilor, de când avea 27 de ani. Cu toate că a zis în comunicate de presă că nu se rușinează că a vândut într-un aprozar, nu a considerat să pună această informație într-un CV oficial. De altfel, pe CV-ul postat pe site-ul PSD Cluj, ea apare şi cu perioada 1993-1995, când ar fi fost administrator la SC Nufarul Huedin, iar între 1986-1993 ar fi fost vânzător, lucrător comercial şi apoi şef de unitate la SC Alianta Huedin. Aurelia Cristea a predat la Universitatea Babeş-Bolyai. Nu este chiar profesor asociat precum susţine în CV-ul său, dar ea este angajată de către Adrian Ivan în cadrul doctoratului pe care îl urmează la universitatea clujeană. Ivan a adus mai multe persoane contestabile în cadrul universităţii. Deputatul PSD Aurelia Cristea şi-a completat declaraţia de avere în bătaie de joc faţă de contribuabilii care o plătesc. Aceasta nu şi-a trecut mai multe lucruri pe declaraţia de avere care nu respectă legislaţia: nu a precizat care este venitul pe care l-a obţinut de la PAID.

 

Contractele amantului

Şefia social-democraţiei se succede în amantlâcuri. Astfel, dacă Pop Puşcaş Teodor a tras la un moment dat frâiele în cadrul organizaţiei social-democrate, acum conducător interimar al PSD Cluj-Napoca este Aurelia Cristea. Culmea este că Pop Puşcaş Teodor are probleme de integritate. Fostul şef al Miliţiei din Cluj-Napoca a acordat contracte propriei firme din bugetul pe care el însuşi l-a votat pe vremea când era consilier judeţean. Mai precis, dintre toate instituţiile unde şi-a înfipt coada Puşcaş este chiar o instituţie de cultura, Muzeul Etnografic al Transilvaniei. Aproximativ 5.000 de lei a primit în afara legii fostul consilier judeţean, având un contract de 86,80 de lei pe lună. Puşcaş a girat şi alte afaceri ilegale, dând mese ilegale pentru concubina sa în momentul când era candidată la deputăţie.

 

Casa de milioane

Gazeta de Cluj a fost primul ziar care a publicat informaţia că Aurelia Cristea îşi vinde casa de la Cluj-Napoca cu 750.000 de euro. Deşi aceasta recunoaşte pe declaraţia de avere că şi-a vândut fosta locuinţă cu 550.000 de euro încă din februarie 2013, ea nu a completat cui a vândut proprietatea, conform legii. Cristea a pierdut 200.000 de euro în această tranzacţie. Culmea este că deputatul social-democrat a vândut casa pe care o deţinea în cartierul Andrei Mureşanu pentru a-şi achiziţiona o nouă locuinţă cu o suprafaţă mai mică. Fostul imobil avea 396 de metri pătraţi, pe când actuala casă are 300 de metri pătraţi şi un teren de 600 de metri pătraţi.  Conform unui calcul simplu, Aurelia Cristea şi-a achiziţionat noua locuinţă cu 330.000 de euro, având în vedere diferenţele din conturile sale de anul trecut şi din acest an.

 

Cristea, în spatele lui Rus şi Puşcaş

Aurelia Cristea este cunoscută în mediul politic clujean ca fiind susţinuţi de doi bărbaţi: Ioan Rus şi Teodor Pop Puşcaş, după cum arătam într-un articol anterior. Dacă primul a reuşit să primească avizul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor pentru societatea Autosincron Broker de Asigurare în perioada când Cristea era chiar membru al CSA, cel de-al doilea locuieşte împreună cu parlamentarul devenit ministru. Cristea a devenit consilier judeţean după ce Pop Puşcaş Teodor s-a retras din activitatea politică. Aurelia Cristea a fost şefă a Pool-ului de asigurare împotriva dezastrelor naturale (PAID) şi a fost angajată de către Adrian Ivan la Universitatea Babeş-Bolyai, fiind doctoranda acestuia. Ea este din septembrie 2010 angajată ca profesor asociat al cursului “securitatea asigurărilor sociale.”

Ea a făcut un curs la Universitatea de Apărare între anii 2004-2005. Este cetăţean de onoare al comunei Negreni, sat Bucea. Performanţele ministresei clujence le vom admira nu din analiza bărbaţilor din viaţa ei, ci din faptele pe care le va face din această poziţie. Aşa că aşteptăm să avem ce analiza…

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.