În seara zilei de 8 august 2013, dispeceratul Administraţiei Bazinale de Apă Someş-Tisa a fost sesizat cu privire la producerea unei poluări accidentale pe râul Someşul Mic, în municipiul      Cluj-Napoca.

Reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă Someş-Tisa, ai Sistemului de Gospodărire a  Apelor Cluj, cei ai  Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Cluj si ai Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Cluj s-au deplasat în teren pentru verificarea sesizării.

S-a confirmat producerea unei poluări accidentale a râului Someşul Mic, care prezenta irizaţii pe suprafaţa apei, iar din punct de vedere organoleptic s-a sesizat miros de produse petroliere. Personalul Sistemului de Gospodărire a  Apelor Cluj a intervenit pentru limitarea efectelor poluării, utilizând materiale petroabsorbante. De asemenea, au fost prelevate probe de apă în vederea determinării concentraţiilor pentru indicatorii specifici acestui gen de poluare şi pentru evaluarea impactului.

 

S-a procedat la identificarea sursei de poluare şi a poluantului ca fiind provenit de pe platforma uzinală Carbochim, motiv pentru care a fost convocată imediat conducerea societăţii comerciale la faţa locului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.