Adolescent bătut-măr în centrul Clujului pentru că a refuzat să se lase buzunărit de nişte romi!

1080

Paul este un tânăr inteligent şi dezgheţat – poate prea dezgheţat – în vârstă de 15 ani, care obişnuieşte să iasă împreună cu prietenii la cluburile de noapte din centrul Clujului. Totul  cu permisiunea mamei care, în naivitatea sa de intelectual rasat consideră zona perfect securizată. Însă socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg: grupul tânărului a fost abordat de câţiva romi care le-au cerut liceenilor banii aflaţi asupra lor. Iar o simplă şovăire a lui Paul l-a costat pe acesta un pumn în ochi, încasat  de la un boxer, rudă cu renumitul Macingo – autorul celebrelor knock-out-uri din centrul Clujului, după metoda „Loveşte şi fugi”.

 

Adolescentul este însoţit la I.M.L. Cluj de mama lui, şi este evident faptul că i-a acordat  copilului o educaţie „liberală” demnă de o „societate deschisă”, ea însăşi fiind – după declaraţia proprie – o manifestantă abonată la toate mitingurile „anti”. Aceasta, aflată în pragul unei crize de nervi se revoltă până şi pe coridoarele instituţiei  medicale clujene împotriva autorităţilor care nu pot să păstreze ordinea şi disciplina într-un „Cluj curat”, în care oamenii să se plimbe liniştiţi prin centrul oraşului chiar şi-n miez de noapte. În tot acest timp băiatul ascultă spăşit peroraţia femeii, mulţumit că are în ea un apărător necondiţionat. „Băiatul a fost la un club de noapte cu colegii în noaptea de vineri spre sâmbătă şi sâmbătă dimineaţă, după ora două, m-a sunat ca să mă roage să-l las să doarmă la unul dintre colegi. Eu, nebănuind ce a păţit, i-am permis. Abia a doua zi am aflat că fusese bătut şi se temea de reacţia mea vulcanică fiindcă individul care l-a lovit este rudă apropiată cu renumitul bătăuş Macingo şi îi era teamă de răzbunarea acestuia. Ei, bine, noi nu ne vom lăsa, vom merge până la capăt  fiindcă nu putem să-i lăsăm pe ticăloşi să ne ocupe oraşul, iar noi, clujenii să ne baricadăm în locuinţe ”, explică femeia. Intervine apoi tânărul, care-mi relatează împrejurările în care a avut loc agresiunea asupra sa: „Am stat la Janis până după ora două şi apoi ne-am aşezat la poveşti, şezând pe o bordură de la intersecţia Memo cu aleea care vine din Piaţa Muzeului. La un moment dat au apărut trei-patru romi care ne-au cerut să le dăm banii pe care-i avem asupra noastră. Ceilalţi colegi le-au zis că nu au bani la ei, însă eu am şovăit pentru o clipă, moment în care m-am şi trezit cu un pumn în ochi din partea acelui individ, Macingo, boxer şi, se pare, rudă  cu renumitul bătăuş. După ce au plecat, m-am deplasat la U.P.U., unde medicii mi-au acordat primul ajutor – iar acum am venit să-mi scot certificat medico-legal”. Tânărul este poftit în cabinetul de consultaţii, de unde se întoarce după câteva minute cu un certificat  în care i-au fost recomandate între 8 şi 9 zile de îngrijiri. Revine mama băiatului, indignată la culme: „În loc să ne întrebe care au fost împrejurările în care a fost bătut Paul, prima întrebare a poliţiştilor a fost ce-a căutat băiatul la ora respectivă… Adică, tot el e vinovat – şi nu agresorul ! Nu-i nimic, treaba asta nu va rămâne aşa”! Şi după ce rostește aceste cuvinte femeia părăseşte rapid instituţia medicală, urmată la mică distanţă de fiul ei.


“La nivelul Secţiei 1 Poliţie a fost depusă o plângere de către un minor care a reclamat faptul că, în noaptea de 29/30.09.2017, în jurul orei 02:00, a fost agresat de către un tânăr. În cauză a fost înregistrat un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe, cercetările efectuându-se sub coordonarea procurorului de caz”, a declarat, pentru Gazeta de Cluj, Carmen Jucan, purtător de cuvânt al I.P.J. Cluj.

3 COMENTARII

 1. Bine câ ziua in amiaza mare politistii locasli in numâr de doi se plimbâ pe pietonalâ și odatâ cu lâsarea intunericului nu i mai intilnești , noaptea nici așa cu toate câ am inteles câ programul dinșilor este 24 din 24 ore,aceiași situatie nesigurâ se intilnește la fiecare sfirșit de sâptâminâ facindu mi griji ptr.siguranta sotului meu care merge la servici dis de dimineatâ și care mi a relatat unele aspecte privitoare la un grup de romi care parcâ ies la vinâtoare ,nu cred câ politia localâ nu cunoaște acest aspect și dupâ tilhâria din P ta Muzeului speram la o imbunâtâtire a securitâtii cetâteanului din pâcate realitatea este alta și aceste fapte se petrec in centrul orașului ce sâ mai vorbim de cartiere .

  • nu politia e de vina.
   e aceasta democratie daco getica cu up-datari …….ptr care ne-am luptat.
   evitam alt aspect: „drepturi si obligatii”.
   aud numai de drepturi, nu si de obligatii.
   ….si scriem aici, la scoala de politie se intra mai greu decit la facultate. oare de ce?

 2. citez: aschia nu sare departe de gard…….. ce se naste din pisica, soarece maninca……
  deci: 15 ani si viata de noapte, cluburi….. cam multe detalii in „ograda proprie”.
  concluzie: societatea e de vina. ……ca nu educa parintii. apropo tatal eroului pe unde e ?

LĂSAȚI UN MESAJ