Directorul Q Clinic, Adrian Avram, prezintă noul spaţiu şi serviciile oferite de liderul clujean în domeniul chirurgiei estetice, pe strada Constantin Brâncuşi, la numărul 117. Noua clinică are patru niveluri şi introduce o serie de noi servicii care vor atrage în mod sigur tot mai mulţi clienţi clujeni, dar şi din străinătate. Tehnologia modernă care permite realizarea unor intervenţii minim invazive reprezintă cartea de vizită a Q Clinic.

 

Reporter: De unde a pornit iniţiativa extinderii activităţii Q Clinic?

Adrian Avram: Q Clinic este un brand de servicii medicale care  profilat pe tratament şi diagnostic al pielii, respectiv dermatologie, chirurgie plastică, reparatorie şi estetică, iar ulterior s-au îmbunătăţit aceste servicii, adăugându-se o divizie de oftalmologie, de chirurgie generală şi de chirurgie orală şi implantologie, în momentul de faţă. Am început să avem şi servicii de medicină regenerativă, care este un nou orizont în medicină, adică terapii cu factori de creştere, şi în viitor cu celule stem.

DSC_0444

Dacă iniţial Q Clinic a fost într-un spaţiu mic, el s-a extins în mai multe puncte de lucru: Zalău, Bistriţa, Satu Mare şi, ulterior, datorită creşterii numărului de pacienţi, ne-am mutat într-un nou sediu, un sediu care are o infrastructură foarte generoasă, aproximativ 1000 de metri pătraţi pe patru nivele, unde practic pacienţii pot să găsească cam tot ce ţine de serviciile menţionate. Aici, la noul sediu, punctul forte sunt sălile de operaţie şi dotarea de top pentru chirurgia majoră: anestezie majoră, spitalizare, având chiar şi o secţie cu două paturi de terapie intensivă.

DSC_0459

Rep.: Ce vă permite în plus acest spaţiu?

A.A.: Ne permite preluarea unui număr mai mare de pacienţi, de altfel clinica este gândită să funcţioneze nu neapărat pe o piaţă locală, ci pe o piaţă regională – îl putem denumi turism medical intern – şi chiar pe turism medical extern, fiind comparabilă cu orice clinică privată din ţările mai la vest de noi.

DSC_0447

Rep.: Există servicii noi pe care le lansaţi odată cu deschiderea noii clinici?

A.A.: Da, vom avea un compartiment de oftalmologie foarte bine dotat. De asemenea, chirurgia generală, şi aici aş menţiona chirurgia generală minim invazivă, de exemplu pe partea de laparoscopie, unde se pot face intervenţii cu această tehnologie care scurtează timpul de recuperare, cu spitalizare foarte scurtă şi în viitorul apropiat chirurgia obezităţii, aşa-numita chirurgie bariatrică, care se adresează persoanelor supraponderale, celor cu obezitate morbidă, însă aceasta este în curs de organizare, deoarece este o abordare multidisciplinară, în care este un medic de chirurgie generală, nutriţionist, endocrinolog, sunt mai multe specialităţi care duc la un rezultat la acest tip de pacienţi.

DSC_0448

Rep.: Care sunt cele mai căutate servicii?

A.A.: Noi fiind pe acest profil, sunt serviciile care se adresează diagnosticului şi tratamentului patologiei pielii, dar şi această componentă pe medicină estetică, care la noi are o pondere mare şi care, spre bucuria noastră, este în creştere. Este o piaţă în creştere, pacienţii din România se gândesc din ce în ce mai mult să îşi facă proceduri care au această componentă estetică.

DSC_0450

Rep.: Puteţi să îmi daţi exemple?

A.A.: De la cele mai simple tratamente, aş spune cu efect foarte bun, injectabile, aceste tratamente bine cunoscute cu Botox, cu acid hialuronic, dar şi tratamente laser. Acest segment de terapie foarte modern este în creştere. De altfel, prin dotarea pe care o avem, cu cele două platforme laser cu multiple aplicaţii, avem o experienţă destul de mare acumulată în ultimii cinci-şase ani, peste 10.000 de tratamente laser de toate tipurile, atât dermatologice, cât şi chirurgicale. Este un segment care este în creştere şi a ţinut foarte mult de educarea pacienţilor şi a populaţiei, pentru că foarte multă lume nu ştiu, de fapt, ce pot să facă aceste noi tehnologii în medicina pielii şi în medicina estetică.

De asemenea, un segment pe care l-am dezvoltat foarte mult este segmentul de remodelare corporală, pe care punem accent, şi terapii ale celulitei. Şi de aici aş putea pomeni tehnologiile VelaShape, care sunt cunoscute pe plan mondial, dar şi dispozitivele de criolipoliză, care sunt foarte  moderne şi reduc depozitele de grăsime prin frig, prin temperaturi joase.

Tot în această categorie efectuăm de foarte mulţi ani lipoaspiraţie asistată laser, care are multiple avantaje faţă de lipoaspiraţia clasică, şi care se poate efectua doar cu tehnologii laser cu aplicaţii de fibră. În general, conceptul nostru a fost de a folosi tehnologie de vârf, care ne permite obţinerea unor rezultate mult mai bune decât prin metodele clasice, şi cu timp de recuperare şi disconfort redus.

DSC_0456

Rep.: Vă aşteptaţi la o creştere a numărului de clienţi?

A.A.: Ar trebui, şi asta încet-încet vedem că se întâmplă, cel puţin dublat numărul de pacienţi pe această infrastructură nouă. Un lucru mai interesant pentru această clinică – este prevăzută cu infrastructura de educaţie medicală, în sensul că avem o sală media, o sală de conferinţă, care este legată cu sălile de operaţie şi sălile de tratamente, astfel încât se pot face cursuri cu transmisii live din săli, cu operaţii, cu chirurgie live, cu terapii laser. De altfel, noi avem această experienţă în a vinde know-how medicilor, fiind primul centru privat de trening în chirurgia estetică. Lansare acestui centru de trening se va face oficial în a doua parte a anului. În acest centru, medicii care doresc să-şi dezvolte propriul business şi propriile abilităţi în acest domeniu care este în creştere, medicina estetică, beneficiază de training privat, care este, după părerea mea, mult diferit de programele instituţiilor de stat.

De asemenea, ca un proiect care este profilat în a doua jumătate a anului, vom fonda o mini-şcoală de business medical. Împreună cu companiile cu care colaborăm, care credem că este necesară pentru a da educaţie antreprenorială în primul rând medicilor, pentru a avea informaţiile de bază, şi chiar mai multe, pentru a-şi dezvolta propriile lor cabinete, clinici private, propriile lor business-uri medicale.

DSC_0457

Rep.: Aveţi intervenţii chirurgicale şi tratamente pe partea de probleme medicale, dincolo de cea de chirurgie estetică?

A.A.: Da, sunt, fiind o clinică de piele, acoperă absolut toate problemele pielii, oncologic, de exemplu, sau alte afecţiuni mai grave. Fiind o abordare multidisciplinară în care participă oftalmologi, chirurgi esteticieni, chirurgi generalişti, ceea ce permite obţinerea unor rezultate net superioare. Diferenţa faţă de clinicile de stat este faptul că avem tehnologie pe care ei nu şi-o permit, care evident permite furnizarea unor servicii medicale de calitate multe mai bună.

De altfel, această tehnologie medicală nouă permite efectuarea unor tratamente, care prin metode clasice nu se pot efectua, şi duce la o minim invazivitate, un impact minim asupra ţesutului, cu recuperare rapidă, pacienţii sunt foarte mulţumiţi de acest lucru. Una este să stai trei-patru zile într-un spital, să face anestezii care generează disconfort, şi să faci aceeaşi intervenţie în privat şi să pleci la 30-40 de minute după intervenţie. Şi, bineînţeles, rezultatele care unt incomparabile obţinute cu acest tip de tehnologie nouă. De aceea suntem adepţii retehnologizării permanente şi a implementării noutăţilor din acest domeniu, chiar având în vedere faptul că tehnologia nouă în medicină nu este ieftină sau uşor accesibilă.

DSC_0438

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.