Adrian Ivan a adunat o cloacă de securiști la masteratul intitulat Studii de Securitate de la Universitatea Babeș-Bolyai. Actualii conducători ai universității dau vina pe autonomia universitară și nu pot să îi facă nimic pentru a nu-i știrbi libertatea academică. Ițele dintre acești securiști au numitor comun în Justiția română: procurori, judecători, ofițeri și alţi securiști.  Gazeta de Cluj vă prezintă relațiile oamenilor lui Ivan cu cei care au dorit să își asocieze numele cu ei.

Vipera de la DGA

Una dintre “proaspetele” achiziții ale lui Adrian Ivan este Augusta Bora Stir, un ofițer al Direcției Generale Anticorupție (DGA) Cluj, care se ocupă de relațiile publice ale instituției. Culmea este că într-un apartament de-al dumneaei situat pe strada Bucium a funcționat societatea Vipera Models. Dizolvarea societății a fost hotărâtă de către judecătorul Maria Hrudei, însăși soția șefului DIICOT Cluj, Mircea Hrudei. Putem spune că aceasta este legătura dintre Mircea Hrudei și DGA Cluj, un organism care ar fi abilitat să se uite la procurorul șef în ogradă. Numeroase dosare ale lui Hrudei s-au finalizat cu achitarea, dar relațiile acestuia îl salvează întotdeauna. Firma Vipera Models este deținută de către Flaviu Georgian Lazăr.  Firma nu a avut activitate și pare a fi o firmă fantomă întocmită aparent pentru a acoperi șmecheriile polițiștilor.

 

Toma Rus, ilegal non-stop

 

Toma Rus, fostul secretar de stat în Ministerul de Interne și fost șef al BCCO Cluj, are un CV plin de dosare penale și cercetări ale procurorilor. Ultima speță în cazul său a fost că a încercat să țepuiască Finanțele clujene, pe care le-a tergiversat în justiție pentru o datorie pe care o avea de plătit la stat. Rus a fost cercetat penal atât de ANI, DNA, dar și pentru fapte de șantaj. Singura victorie a autorităților împotriva sa a fost cea a DGFP Cluj, care au reușit să își recupereze datoria față de fostul milițian. Refugiul său în cadrul UBB este o rușine la adresa universității, fapt care nu le convine multor intelectuali. Dar cum aceștia nu reușesc să facă altceva decât să stea cu mâna în sân, iar conducerea UBB ridică din umeri, situația va rămâne neschimbată cât timp Adrian Ivan are nevoie de protecție și are mână liberă în interiorul instituției de învățământ superior.

Cristian Găzdac, cel care a renunțat la candidatura la șefia Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei din cauza unui șantaj al lui Marius Oprea, este un alt nume “celebru” adus la Studii de Securitate.

 

Abraham, colaborator al Securității

 

Un alt profesor de la Studii de Securitate este securist cu acte în regulă în persoana lui Pavel Abraham.  În anii ’70-’80, Pavel Abraham a deţinut funcţiile de ofiţer specialist şi ofiţer instructor principal în Direcţia cadre şi învăţământ din MI (prin Decretul Prezidenţial nr. 311 din 21 decembrie 1977, locotenentului major de securitate Pavel V. Abraham, i s-a conferit Medalia „Meritul Militar”, clasa a II-a, pentru „5 de ani vechime în cadrele permanente ale Ministerului de Interne”), arată jurnalistul Andrei Bădin pe blogul badin.ro. Menţionăm că Abraham a fost avansat la gradul de maior de securitate printr-un Decret Prezidenţial din 23 august 1985 emis cu ocazia Zilei Naţionale a RSR.

 Lista profesorilor de la Studii de Securitate

 

Radu Ardevan

Dacian Duna

Marius Lazăr

Mihai Maga

Ioan Sandru

Ruxandra Nuț

Claudia Mera

Maria Nistor

Pavel Abraham

Virgiliu Țârău

Augusta Bora-Stir

Sorin Mitu

Ioan Buș

Cristian Găzdac

Mihai Alexandrescu

Ioan Bolovan

Ioan Manci

Anda Curta

Dumitru Scarlat

Cornel Preja

Raul Dăncuță

Cristian Aurori

 

 

Tiberiu Hrihorciuc

1 COMENTARIU

  1. Cine este acest Tiberiu Hrihorciuc? Un posibil racolat de alte servicii, dar si un frustrat pentru incapacitatea lui de a urma o cariera universitara pe care si-ar fi dorit-o. Altfel, scrie frumos, dar se observa limpede ca fabuleaza. I-am citit acest articol fiului meu si a adormit instant…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.