Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a început autorizarea la plată a femierilor

85

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a anunţat luni că a început autorizarea la plată a femierilor care au solicitat, în cadrul Campaniei 2016, ajutoare naţionale tranzitorii (ANTZ) şi sprijin cuplat (SCZ) în sectorul zootehnic, urmând ca banii să intre în conturile fermierilor peste trei zile, informează news.ro.

Potrivit datelor transmise de APIA, fermierii vor primi în total 108 milioane euro prin schema decuplată de producţie în sectorul carne, ceea ce înseamnă o subvenţie de 92,4 euro pe cap de animal.

În cazul schemei decuplate de producţie în sectorul laptelui, crescătorii de animale vor primi în total aproape 30 milioane euro, ceea ce înseamnă 19,2 euro/cap de animal.

APIA va acorda 54,69 milioane de euro pentru schema cuplată de producţie, în cazul oilor şi caprelor. Astfel, crescătorii de oi şi capre vor primi o subvenţie de 5,5 euro pe cap de animal.

Plata ajutoarelor naţionale tranzitorii şi a sprijinului cuplat se efectuează în lei la un curs de schimb de 4,4537 lei pentru un euro, stabilit de Banca Centrală Europeană la data de 30 septembrie 2016.