Ajutor pentru românii ce vor să cumpere terenuri agricole

142

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a declarat ieri, la Curtici, că se pregătește un proiect de lege prin care românii să fie sprijiniți în achiziționarea de terenuri agricole.

În opinia sa există prea multe terenuri ce sunt achiziționate de către străini.

La o conferință de presă desfășurată la Combinatul Agroindustrial Curtici, Liviu Dragnea a declarat: „Trebuie să încercăm să stopăm ceea ce se întâmplă în domeniul vânzării de terenuri agricole în România. Este o lege care este păcălită, nu se respectă criteriile de acolo și, respectând cerințele Uniunii Europene, vom intra cu un proiect de lege foarte repede, în Parlament, prin care să ajutăm în primul rând românii să cumpere terenuri, să ajutăm tinerii români să cumpere terenuri, pentru că ceea ce se întâmplă acum nu e în regulă”.

„Nu avem nimic cu străinii, dar până la urmă vorbim de pământul acestei țări și cred că primii care trebuie să aibă prioritate trebuie să fie românii. Știu că o să generez foarte multe comentarii. Vom intra cu legea foarte curând în Parlament, este aproape gata proiectul de lege”,a mai declarat Dragnea, potrivit Agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ