Alegerile din Universitatea Babes-Bolyai au inceput cu desemnarea studentilor Senatori. In cadrul facultatilor, elevii au dreptul sa isi voteze intre 31.01 si 02.02 un reprezentant pentru Senatul Universitatii.

Gazeta de Cluj va prezinta in fiecare zi un candidat care doreste schimbarea in universitate. In prima zi va prezentam candidatura Patriciei Couţi, student în anul II la Facultatea de Drept şi vicepreşedinte al Organizaţiei Studenţilor din Universitatea Babeş-Bolyai(OSUBB).

 

Candidatura Student Senator din Partea Facultatii de Drept

De ce candidez?

Numele meu este Patricia Couţi şi sunt studentă la Facultatea de Drept, în anul II. Am ales să candidez pentru funcţia de Student Senator în Universitatea Babeş-Bolyai, deoarece consider că pentru a îmbunătăţi acest sistem e necesară prezenţa unor oameni dedicaţi, proactivi, care să fie capabili să facă schimbarea pe care toţi ne-o dorim. Datorită experienţei pe care am dobândit-o prin implicare activă în acţiuni de voluntariat şi reprezentare, consider că pot să dau glas vocii studenţilor, care merită să fie auziţi la nivel de Universitate.

De ce eu?

Cei noua ani de voluntariat  împreună cu  experienţa pe reprezentare la nivel local şi naţional, acumulată în calitate de Preşedinte al Consiliului Naţional al Elevilor , au contribit la formarea mea ca persoană ce reprezintă interesele colegilor. Am învăţat că pentru a da veridicitate sintagmei “parteneri în educaţie” trebuie să lupţi şi să crezi în ceea ce faci.
Anii de facultate au venit cu noi provocări în ceea ce însemnă reprezentarea , pe care mi le-am asumat prin postura de Vicepreşedinte al Organziaţiei Studenţilor din Universitatea Babeş-Bolyai.  Consider că sunt o persoană care a luptat mereu pentru drepturile şi interesele colegilor şi pentru care acestea primează în faţa oricărui interes personal.
Vreau să reprezint Facultatea de Drept în Senatul Universităţii , deoarece sunt persoana care conştientizează că o astfel de funcţie aduce cu sine  un plus de responsabilităţi, pe care sunt dispusă să mi le asum în calitate de reprezentant al studenţilor .

Ce propun?

Am ales să fiu pragmatică şi să nu mă folosesc de cuvintele frumoase şi măreţe, specifice oricărei camapanii electorale. Prefer să nu fac parte dintre cei care promit până ajung unde îşi doresc, iar apoi lasă totul uitării. Eu aleg rezolvarea problemelor existente, cu care ne confruntăm cu toţii şi care ne îngreunează viaţa de student.

Nevoile tale contează!

Nu e suficient să presupunem ce probleme au studenţii pentru a le putea rezolva. Este primordial să le cunoaştem nevoile specific, pentru a putea oferi raspunsuri şi pentru a acţiona în consecinţă.
1.    Organizarea unor campanii de identificare a nevoilor diferite ale studenţilor atât la nivel de facultate /universitate , cât şi în funcţie de liniile de studiu.
2.    Crearea unei platforme virtuale pentru comunicarea problemelor şi a nevoilor apărute pe parcursul anului universitar.
3.    Crearea unui mediu propice, favorabil dezbaterii şi comunicării problemelor studenţilor către reprezentanţii acestora.
4.    Identificarea şi crearea unor mecanisme de soluţionare a problemelor identificate sau sesizate de studenţi.

Burse? Camine? Tabere studenţeşti?

Cu siguranţă fiecare dintre noi a avut, cel puţin o data, nelămuriri în legătură cu acestea. Consider că este important să cunoaştem ce prespun ele şi că accesul la toate acestea trebuie să se realizeze printr-un proces echitabil.
1.    Informarea continuă şi transparentă cu privire la procedura de acordare a burselor, metodologia de distribuire a caminelor şi a locurilor în tabere.
2.    Asigurarea alocării echitabile a burselor, caminelor şi taberelor .
3.    Încurajarea sesizării studenţilor reprezentanţi în cazul identificării unor nereguli în procesul de  acordare a burselor, de distribuire a locurilor in cămine şi  în tabere.
Drepturile şi interesele tale
Odată ce ai devenit student , dobândeşti şi o serie de drepturi de care te poţi bucura în Universitate. E important ca tu să le cunoşti şi să beneficiezi de ele.
1.    Informarea studenţilor cu privire la drepturile şi facilităţiile de care beneficiază în cadrul Facultăţii şi în Universitate.
2.    Crearea unei baze de date cu studenţii reprezentanţi de la nivelul fiecărei facultăţi pentru a putea fi contactaţi de studenţi,
3.    Prezentarea de rapoarte periodice cu privire la sesizările studenţilor şi rezolvările lor.
Informarea şi consultarea studenţilor
Viaţa de student însemnă şi informarea şi consultarea ta în tot ceea ce se decide în legatură cu tine.
1.    Informarea în legatură cu deciziile luate în Consiliul Profesoral al Faculăţii şi în Senatul Universităţii şi cu privire la orice subiect ce are legătură cu studenţii.
2.    Prezentarea periodică a unor rapoarte de activitate a studenţilor reprezentanţi, pentru a aduce la cunoştinţă tuturor studeţilor, activităţile desfaşurate.
3.    Creearea unor reţele care să permită  consultarea studenţilor în problemele care îi afectează la nivel decizional în Facultate şi în Universitate.
4.    Creearea unor grupuri de discuţii, pentru încurajarea dezbaterilor pe diverse teme de interes pentru stdentii Facultăţii de Drept.

Facilitarea comunicării între studenti, studenti şi cadre didactice
Mediul universitar trebuie să fie un spaţiu de comunicare şi colaboare

1.    Crearea unei reţele prin care studenţii de la Facultatea de Drept să menţină legatura între ei inclusiv după finalizarea studiilor.
2.    Organziare unor intâlniri între studenţi şi profesori pentru a identifica aşteptăriile în procesul de predare, învăţare şi pentru a caută soluţii pentru rezolvarea acestora.
3.    Crearea şi menţinerea unei atmosfere de colaborare între studentii reprezentanţi.

Organziaţiile Studenţeşti

Implicarea studenţilor prin acţiuni de voluntariat reprezintă un plus de valoare care contribuie atât la dezvoltarea personală a acestora cât şi la îmbunataţirea vieţii universitare.

1.    Încurajarea şi susţinerea activităţii şi proiectelor desfăşurate de European Law Student Association (ELSA) în cadrul Facultăţii de Drept.
2.    Formarea unui network între organizaţiile studenţeşti din Universitate, în vederea colaborării între acestea.

 

Astfel se incheie candidatura unuia dintre oamenii care doresc schimbarea in Universitatea Babes-Bolyai. Maine vom reveni cu o alta persoana care doreste schimbarea in universitate. Pana atunci, meditati la motivele pentru care o veti vota pe Patricia Couti.

Foto: Pagina de Facebook a Patriciei Couţi

Tiberiu Hrihorciuc

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.