Aleşii judeţeni au fost ofertaţi cu reduceri de Iulius Mall! Un singur consilier a refuzat

251

Reprezentanţii Iulius Mall au trimis o ofertă cu reducerile pe care le au cei din cadrul CJ Cluj la o serie de facilităţi oferite de mall-ul din Gheorgheni. Un singur oficial al administraţiei judeţene a declarat că nu va primi ”oferta” pentru că s-ar crea o situaţie de incompatibilitate. Preşedintele CJ Cluj, Marius Mânzat şi vicepreşedintele instituţiei, Vakar Istvan, au preferat să ”silentio stampa”. Reamintim că asocierea CJ Cluj cu Iulius Mall s-a făcut cu scandal, în afacere intervenind şi procurorii, de la DIICOT şi DNA însă, în stilul clasic românesc, nimeni nu a fost găsit vinovat de neregulile semnalate la data respectivă.

 

În urmă cu câţiva ani, reprezentanţii CJ Cluj au semnat un contract de asociere cu Iulius Mall, firma afaceristului Iulian Dascălu, prin care administraţia judeţeană a pus la dispoziţie terenul pe care s-a edificat proiectul imobiliar în schimbul unei redevenţe.

Săptămâna trecută, cei de la Iulius Mall au trimis un mail reprezentanţilor CJ Cluj prin care oficialilor clujeni li se ofereau o serie de reduceri în cadrul mall-ului clujean. Întrebaţi dacă li se pare că s-ar crea o stare de incompatibilitate, un singur reprezentant al CJ Cluj a declarat că va refuza oferta, restul preferând să tacă.

Remus Lăpuşan, liderul consilierilor judeţeni social democraţilor clujeni, spune că nu a acceptat oferta Iulius Mall pentru că i se pare că s-ar putea afla într-o situaţie de incompatibilitate.

”Eu nu am acceptat această ofertă pentru că mi se pare că ar genera o situaţie de incompatibilitate”, susţine Lăpuşan.

Şeful administraţiei judeţene sau vicele instituţiei au refuzat să răspundă apelurilor reporterilor Gazeta de Cluj

 

Ofertă pentru aleşii judeţeni

Reprezentanţii mall-ului din Gheorgheni au trimis instituţiei judeţene un mail în care este prezentată oferta pentru angajaţii instituţiei.

”Stimaţi parteneri,

Pentru accesarea facilităţilor oferite în domeniile „food court”  şi „sala fitness” din cadrul Iulius Mall Cluj este necesar ca, din partea dumnevoastră, să se realizeze o centralizare cu numele complet, CNP-ul şi o adresă de e-mail validă a persoanelor care vor beneficia de aceste facilităţi, în baza contractului de asociere între părţi.  Situaţia centralizată astfel realizată trebuie predată către Administraţia Iulius Mall Cluj care va continua demersurile pentru accesarea facilităţilor astfel:

  • Food Court: voucher-e de reducere (cu reduceri între 10-15%) se pot ridica de la Centru Info (situat la parter, în Atriumul Principal) Iulius Mall Cluj, după probarea identităţii persoanei solicitante din centralizarea amintită mai sus;
  • Sala fitness: după formalizarea colaborării cu furnizorul de servicii (World Class), în baza aceleiaşi centralizări, persoanele doritoare se pot prezenta la recepţia sălii de fitness pentru încheierea unui abonament individual anual. Preţul preferenţial al abonamentului este de 320 euro/an. Preţul este valabil în cursul acestui an”, arată mail-ul respectiv.

Potrivit unor informaţii, şefii judeţului nu ar dori ca de aceste reduceri să ştie toată lumea angajată în cadrul instituţiei, aşa că acest mail a fost trimis către o parte dintre ”sinecuriştii” administraţiei judeţene. Este vorba de consilierii judeţeni, de şefii de la Univers T şi de o serie de directori din cadrul administraţiei.

 

Istoria unui pont

Iulius Mall Cluj, proiectul controversatului om de afaceri ieşean Iulian Dascălu, a făcut mare vâlvă atât în media clujeană cât şi în cea naţională. La finele anului 2005, CJ Cluj a organizat o licitaţie pentru concesionarea unui teren de 68.430 mp în zona Univers T, acolo unde CJ urma să se asocieze cu o firmă privată în vederea construirii unui centru comercial şi de agrement de tip mall. La şedinţa comisiei de licitaţie în care s-au deschis plicurile cu oferte s-au prezentat trei firme, Iulius Mall, SC South East Euromentor SRL şi Tehnofrig SA. Deschiderea plicurilor cu oferte a fost una cu “cântec”. În primul rând, ofertele nu au fost făcute publice, aşa cum de obicei se întâmplă, în ciuda faptului că reprezentantul South East Euromentor a cerut expres acest lucru, existând astfel posibilitatea modificării ofertelor. Scandalul privind contractul de asociere dintre instituţia clujeană şi Iulius Mall a făcut obiectul memoriului înaintat de omul de afaceri clujean Arpad Paszkany către şefii instanţelor clujene şi preşedintelui de la acea dată, Traian Băsescu. Acesta a afirmat în memoriul sau că “la deschiderea plicurilor conţinând ofertele ce a avut loc la sediul CJ Cluj, într-o şedinţa publică, la care au fost prezenţi şi majoritatea instituţiilor media din Cluj, s-au întâmplat mai multe evenimente ciudate şi ilegale. În primul rând, Radu Spânu, fostul arhitect şef al judeţului, cel care susţinea personal în repetate rânduri interesele Iulius Grup în faţa consiliului de administraţie al Univers T, nu numai că era membru în comisia de licitaţie, dar el era şi persoana care a deschis plicurile sigilate, verificând documentele şi ofertele participanţilor. Radu Spânu era incompatibil cu calitatea de membru al comisiei de licitaţie pentru că nu putea fi imparţial având în vedere relaţia lui cu Iulius Grup!”, se precizează în respectivul memoriu. Consilierii judeţeni care au făcut parte din comisia de licitaţie au fost audiaţi de către procurorii DIICOT Cluj şi de către cei aparţinând structurii centrale a DNA, dar nimeni nu a fost găsit vinovat.  Practic, oficialii CJ Cluj au valorificat 68.000 de metri pătraţi de teren printr-un parteneriat ce aducea societăţii care administrează hotelul 10 milioane de euro şi 25 % din profitul mall-ului ce urma să fie construit sau minim 45.000 de euro pe lună.

 

Contractul Iulius Mall-Univers T

„La data de 31.01.2006, în urma unei proceduri de selecţie organizată de Consiliul Judeţean Cluj, s-a încheiat Contractul de asociere nr. 103/2006 între SC UNIVERS T SA şi SC IULIUS GROUP SRL, având ca obiect “asocierea în vederea construirii unui ansamblu de tip Mall, pe terenul” proprietatea Univers T SA. Participarea părţilor la profitul asocierii a fost stabilită în proporţie de 75% asociatului investitor

(Iulius Mail) şi, respectiv, 25% din profit, dar nu mai puţin de 45.000 Euro/luna, asociatului

principal (SC UNIVERS T SA). Menţionăm că suma de 45.000 Euro/ lună se actualizează anual cu indicele de inflaţie pentru EUR comunicat  pentru anul anterior. Aşadar, suma minimă lunară încasată de SC UNIVERS T SA este de 45.000Eur/lună actualizată cu indicele de inflaţie, ceea ce la nivelul lunii decembrie 2011 a reprezentat suma de 47.146,37 EUR”, se arată în răspunsul remis Gazetei de Cluj în urma solicitări bazate pe legea 544/2001.

Loading...

1 COMENTARIU

  1. Se pare ca fostul presedinte al CJ Cluj, Mihai Seplecan, este intr-adevar un „ghimpe”. Prin tot felul de mijloace se incearca „inlaturarea” acestui tanar care are se i-a la „tranta” cu sistemul corupt. Cine are intrersul ca Seplacan sa iasa de tot din aceata „cursa nebuna” pentru sefia Primariei Cluj? E posibil, ca adversarii lui Seplecan, sa-l vada un viitor primar al Clujului si acum se incearca inlaturarea lui… cu price pret ? E posibil ca dl prefect Gheorghe Vuscan sa aiba „un rol” in toata aceasta „mascarada”? Oare dl Vuscan are un interes sa-l tina pe „tusa| pe dl. Mihai Seplecan? Se stie ca dl senator Alin Tise….a „tot dat” in fostul presedinte al CJ Cluj Mihai Seplecan pentru ca isi dorea sefia CJ Cluj. Se pare ca la baza exista o intelegere intre Co-presedintii PNL Cluj: dl senator Marius Nicoara… la vandut pe Seplecan…. pentru ca dl senator Alin Tise sa ajunga la sefia CJ Cluj iar dl senator Marius Nicoara sa poata candida, din nou, la senat. Oare ce interes ar avea Prefectul Judetului Cluj, Gheorghe Vuscan sa-l tina „deoparte” pe fostul presedinte al CJ Cluj, Mihai Seplecan? Oare l-au „executat” pe fostul presedinte al CJ Cluj, Mihai Seplecan… pentru ca era incomod acolo? Oare acum continua sa-l „execute” pentru ca Seplecan…. si-a exprimat dorinta de-a candida primaria Clujului iar dl primar Emil Boc… e posibil sa piarda pe mana lui ? Se pare ca Mihai Seplecan… e intr-adevar o persoana incomoda … Mda. Foarte interseant

LĂSAȚI UN MESAJ