Alin Tişe a fost dat în judecată de conducerea Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca

285

Directorii Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj-Napoca l-au acţionat în instanţă pe preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe. Între cele două părţi există un conflict pe faţă din momentul în care, Tişe a hotărât că este momentul să schimbe toţi şefii de regii de sub tutela forului judeţean, deci implicit şi a aeroportului.

 

Pe site-ul Judecătoriei Cluj-Napoca apare dosarul nr. 23611/211/2017/a1, la secţia Civil, înregistrat în data de 13 noiembrie 2017. În acest dosar, Alin Tişe Păunel este pârât, iar David Ioan Ciceo, Gabriela Zanc, Paula Corina Florian, Florica Mureşan, Iuliu Pop, Vasile Opriş sunt reclamanţi. Potrivit ziardecluj.ro, Tişe a fost dat în judecată pentru insulte şi calomnii repetate.

David Ciceo a declarat că nu poate să comenteze nimic deocamdată în această etapă a procesului.

Războiul dintre Alin Tişe şi David Ciceo a pornit în această toamnă când preşedintele Consiliului Judeţean a anunţat că va schimba toţi directorii de regii, implicit şi al Aeroportului Internaţional. În şedinţa de Consiliu Judeţean din 22 septembrie, a fost votat proiectul de hotărâre prin care directorii au fost daţi jos din funcţie şi au fost înlocuiţi cu consilii de administraţie. Alin Tişe a invocat atunci legea, care i-a permis să schimbe directorii. Începând cu data de 17 octombrie, toate regiile sunt conduse de consilii de administraţie.

“Schimbarea sau neschimbarea unui director nu o decide preşedintele Consiliului Judeţean. Există o lege care prevede foarte clar cum sunt nominalizaţi aceşti directori. Viitorul Consiliu de Administraţie va fi obligat să facă concurs pentru aceste posturi de manageri, la fel cum membrii Consiliului de Administraţie vor fi selectaţi după prevederi legale. Există o lege cum care spune cum se selectează viitorii manageri. Asta vom face şi noi la toate entităţile noastre. Există mandate care încetează la majoritatea regiilor şi societăţilor din subordinea CJ, iar legea ne obligă să facem această procedură. Noi o vom face”, declara Alin Tişe, în toamnă.

Culmea ironiei este că fix cu o zi înainte, Alin Tişe l-a felicitat pe David Ciceo pentru performanţa managerială şi atingerea unui număr record de pasageri, în cadrul unui eveniment festiv organizat la aeroport.

Imediat după debarcarea lui Ciceo, au apărut informaţii potrivit cărora Tişe a dorit să îl pună la conducerea Aeroportului Internaţional Avram Iancu pe Mircea Avram, mâna sa dreaptă. Nume predestinat! Mircea Avram a fost şi membru în Consiliul de Administraţie al Aeroportului până acum câteva zile când şi-a dat demisia. monitorulcj.ro a publicat în urmă cu câteva zile faptul că Mircea Avram a fost în conflict de interese, după ce a ascuns că a fost angajat al Napoca SA, firma care a făcut lucrările la actuala pistă a aeroportului, lucrări care sunt contestate de Tişe. Conform aceleiaşi surse, Mircea Avram a ascuns în CV faptul că a fost angajat la Napoca SA.

Într-un atac furibund pe pseudo-site-ul de ştiri cluj-am, al cărei patron este, Mircea Avram a declarat că va da în judecată publicaţia Monitorul de Cluj şi a contestat că el a fost angajat al Napoca SA, deşi jurnaliştii acestei publicaţii au demonstrat clar că acesta a fost angajat la firma respectivă.

Mircea Avram a fost abonat la banul public ani la rând. A primit publicitate tocmai de la Aeroport pentru pseudo-site-ul de ştiri, cluj-am, el fiind membru în Consiliul de Administraţie al Aeroportului. Deci, conflict de interese clar în acest caz.  Avram are sediu pentru redacţia cluj-am într-un birou în Cluj Arena, societate aflată tot în subordinea Consiliului Judeţean.

Mircea Avram provine din vechiul PDL şi a fost promovat director la Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public şi Privat (RAADPP) Cluj de Alin Tişe, fost şi actual preşedintele al Consiliului Judeţean Cluj. Legătura dintre ei este cunoscută de toată lumea.

Avram a intrat în atenţia publicului odată cu neregulile descoperite de presă şi de comisiile de audit la RADPP, un adevărat rai pentru angajaţi, majoritatea trepăduşi incompetenţi de la PDL.

După alegerile din 2012 Avram a fost acuzat de organizarea unor licitaţii „ciudate” şi a plecat pe uşa din dos. Să nu rămână pe “drumuri”, la câte servicii a facut pentru PDL, Alin Tişe l-a pus în CA-ul RAADP.

LĂSAȚI UN MESAJ