Alin Tișe a fost dat în judecată de conducerea Aeroportului Internațional Cluj-Napoca

749

Directorii Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj-Napoca l-au acționat în instanță pe președintele Consiliului Județean, Alin Tișe. Între cele două părți există un conflict pe față din momentul în care, Tișe a hotărât că este momentul să schimbe toți șefii de regii de sub tutela forului județean, deci implicit și a aeroportului.

Pe site-ul Judecătoriei Cluj-Napoca apare dosarul nr. 23611/211/2017/a1, la secția Civil, înregistrat în data de 13 noiembrie 2017. În acest dosar, Alin Păunel Tișe este pârât, iar David Ioan Ciceo, Gabriela Zanc, Paula Corina Florian, Florica Mureșan, Iuliu Pop, Vasile Opriș sunt reclamanți. Potrivit ziardecluj.ro, Tișe a fost dat în judecată pentru insulte și calomnii repetate.

David Ciceo a declarat că nu poate să comenteze nimic deocamdată în această etapă a procesului.

Războiul dintre Alin Tișe și David Ciceo a pornit în această toamnă când președintele Consiliului Județean a anunțat că va schimba toți directorii de regii, implicit și al Aeroportului Internațional. În ședința de Consiliu Județean din 22 septembrie, a fost votat proiectul de hotărâre prin care directorii au fost dați jos din funcție și au fost înlocuiți cu consilii de administrație. Alin Tișe a invocat atunci legea, care i-a permis să schimbe directorii. Începând cu data de 17 octombrie, toate regiile sunt conduse de consilii de administrație.

“Schimbarea sau neschimbarea unui director nu o decide preşedintele Consiliului Judeţean. Există o lege care prevede foarte clar cum sunt nominalizaţi aceşti directori. Viitorul Consiliu de Administraţie va fi obligat să facă concurs pentru aceste posturi de manageri, la fel cum membrii Consiliului de Administraţie vor fi selectaţi după prevederi legale. Există o lege cum care spune cum se selectează viitorii manageri. Asta vom face şi noi la toate entităţile noastre. Există mandate care încetează la majoritatea regiilor şi societăţilor din subordinea CJ, iar legea ne obligă să facem această procedură. Noi o vom face”, declara Alin Tişe, în toamnă.

Culmea ironiei este că fix cu o zi înainte să îl dea jos din funcție, Alin Tișe l-a felicitat pe David Ciceo pentru performanța managerială și atingerea unui număr record de pasageri, în cadrul unui eveniment festiv organizat la aeroport.

Imediat după debarcarea lui Ciceo, au apărut informații potrivit cărora Tișe a dorit să îl pună la conducerea Aeroportului Internațional Avram Iancu pe Mircea Avram, mâna sa dreaptă. Nume predestinat! Mircea Avram a fost și membru în Consiliul de Administrație al Aeroportului până acum câteva zile când și-a dat demisia. monitorulcj.ro a publicat în urmă cu câteva zile faptul că Mircea Avram a fost în conflict de interese, după ce a ascuns că a fost angajat al Napoca SA, firma care a făcut lucrările la actuala pistă a aeroportului, lucrări care sunt contestate de Tișe. Conform aceleiași surse, Mircea Avram a ascuns în CV faptul că a fost angajat la Napoca SA.

Într-un atac furibund pe pseudo-site-ul de știri cluj-am, al cărei patron este, Mircea Avram a declarat că va da în judecată publicația Monitorul de Cluj și a contestat că el a fost angajat al Napoca SA, deși jurnaliștii acestei publicații au demonstrat clar că acesta a fost angajat la firma respectivă.

Mircea Avram a fost abonat la banul public ani la rând. A primit publicitate tocmai de la Aeroport pentru pseudo-site-ul de știri, cluj-am, el fiind membru în Consiliul de Administrație al Aeroportului. Deci, conflict de interese clar în acest caz.  Avram are sediu pentru redacția cluj-am într-un birou în Cluj Arena, societate aflată tot în subordinea Consiliului Județean.

Mircea Avram provine din vechiul PDL și a fost promovat director la Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public și Privat (RAADPP) Cluj de Alin Tișe, fost și actual președintele al Consiliului Județean Cluj. Legătura dintre ei este cunoscută de toată lumea.

Avram a intrat în atenția publicului odată cu neregulile descoperite de presă și de comisiile de audit la RADPP, un adevărat rai pentru angajați, majoritatea trepăduși incompetenți de la PDL.

După alegerile din 2012 Avram a fost acuzat de organizarea unor licitaţii „ciudate” şi a plecat pe ușa din dos. Să nu rămână pe “drumuri”, la câte servicii a facut pentru PDL, Alin Tişe l-a pus în CA-ul RAADP.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ