Un inculpat cunoscut, aflat sub control judiciar, nu a fost lăsat de un judecător să meargă la control la clinica AKH Viena și a fost amendat cu 2.000 de lei pentru că ar fi formulat cu rea-credință cererea de a ieși din țară. O altă instanță a anulat, astăzi, amenda judiciară!

Omul de afaceri Călin Mitică a cerut judecătorului de cameră preliminară ca în perioada 4 – 11 decembrie să poată părăsi țara pentru a se prezenta în 7 decembrie la control la AKH Viena, unde a fost operat la inimă în 2006. În acest sens, a depus la instanță un e-mail primit de la medicul Franz Gremmel de la clinica din Viena.

”Vă invit să mă vizitați în AKH Viena la data de 7 decembrie 2015 la ora 14.000 pentru continuarea investigațiilor potrivit profilului dvs. de risc pentru ateroscleroză duăă repararea unui anevrism al aortei ascendente la data de 23.11.2006. Când v-am consultat ultima dată în 25.06.2015, tensiunea arterială era complet scăpată de sub control (170/100mmHg) și dilatația rădăcinii aortice crescuse până la 5,8 cm. Din această cazuă am încercat să îmbunătățesc controlul tensiunii arteriale mărind medicația pentru scăderea tensiunii arteriale (Riscul relativ să fie <120/80 mmHg). Vizita programată pentru măsurararea tensiunii arteriale timp de 24 de ore a fost anulată de dvs. din motive personale. Nu există nicio îndoială că ar trebui să ajungem la un control perfect al tensiunii arteriale și că dvs. ar trebui să evitați situațiile de stres emoțional, pentru că o creștere rapidă a tensiunii arteriale poate fi periculoasă”, se arată în scrisoarea doctorului Franz Gremmel.

 

Reprezentantul DNA s-a opus deplasării și a precizat că ”nu există nici un impediment pentru ca inculpatul să nu apeleze și la specialiști români pentru a se prezenta la un control asupra stării sale de sănătate, dânsul a justificat că este nevoie să fie efectuat un control asupra stării sale de sănătate, în condițiile în care Clujul este un oraș universitar, unde există o clinică renumită, nu doar în România, dar și în lume, este vorba de Institutul Inimii, unde inculpatul ar putea să i se evalueze starea de sănătate”

În replică, avocatul lui Mitică, Călin Budișan, a arătat că ”din punct de vedere al pacientului Călin Mitică, e dreptul acestuia de a consulta medicul curant pe care îl are și care este la Viena. Nu i se poate impune vizitarea unui medic specialist din România. La dosar s-a depus dovada faptuli că a suferit intervenție chirurgicală la acest spital din Viena în 2006, din acest motiv dosarul personal medical se află la acest spital și pe acest considerent apreciez că dreptul inculpatului de a face aceste investigații medicale la medicul care l-a operat și care îi cunoaște starea de sănătate nu poate fi interzis”

Pe lângă că i-a respins cererea de a merge la clinică, judecătorul de cameră preliminară, unde se află dosarul Transferoviar-Remarul-CFR, i-a aplicat lui Mitică o amendă judiciară de 2.000 de lei. ”Judecătorul reține caracterul vădit nefondat al cererii inculpatului și apreciază că aceasta a fost formulată cu rea-crediță, în sensul art. 283 alin.4 lit.n) C.proc.pen, constituind un abuz de drept procedural, ce se impune a fi sancționat cu amendă judiciară”.

Avocații omului de afaceri au cerut anularea sau reducerea amenzii la un alt judecător, care a anulat-o. (Preluare clujust.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.