Anchetă pentru arhiva SIPA. Coldea și Kovesi, chemați la audieri

87
Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Laura Codruta Kovesi soseste, miercuri 5 Aprilie 2017, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii unde, Florentina Mirica, procuror DNA, este judecata de Sectia procurori penru abateri disciplinare. ALEXANDRA PANDREA/MEDIAFAX FOTO

În Parlament s-a format Comisia specială de anchetă pentru arhiva SIPA, iar președintele acestei comisii, Șerban Nicolae, a propus ca la audieri să fie chemați fostul procuror general, foștii miniștri ai Justiției, dar și foștii șefi ai SRI.

”Eu propun să chemăm foștii miniștri ai Justiției de prin 2004-2005 încoace. Vom ține o evidență și îi vom chema pe fiecare în parte, secretarii de stat din Ministerul Justiției (…) Dacă va fi nevoie vom chema și procurorul general”, a precizat Șerban Nicolae.

Dacă va fi invitat procurorul general din perioada menționată, cu siguranță că va fi invitată și Laura Codruța Kovesi, cea care a ocupat această funcție până în anul 2012, când a fost numită procuror-șef al DNA.

De asemenea, Șerban Nicolae a propus audierea directorilor SRI din aceeași perioadă menționată, dar și a adjuncților acestora. Pe cale de consecință, este foarte posibil ca la audieri să fie chemat fostul director al SRI, George Maior, dar și adjunctul acestuia, Florian Coldea.

Următoarea ședință a Comisiei SIPA va avea loc joia viitoare, iar în această ședință se va decide calendarul audierilor și primele persoane care vor fi invitate la audieri.

LĂSAȚI UN MESAJ