Andrei Marga a pierdut procesul cu profesorul Costel Sîrbu, cel care l-a deconspirat drept colaborator al securităţii

38

 

Andrei Marga, fostul ministru de Externe al României, a pierdut procesul cu profesorul universitar Costel Sârbu, cel care l-a deconspirat ca fiind agent al Securităţii, conform stiridecluj.ro

Judecătoria Baia Mare a respins cererea lui Andrei Marga prin care îi cerea lui Costel Sârbu, de la Facultatea de Chimie din Cluj-Napoca, daune morale în valoare de 100.000 de lei.

Marga a pornit lupta în justiție după ce profesorul Costel Sârbu a afirmat într-un interviu că fostul rector al UBB Cluj a fost racolat de serviciul de contraspionaj al Securităţii. ”Tot ce am spus a fost adevărat. Eu am aflat toate acele amănunte de la un colonel al Securităţii, un anume Gheorghe Muşuroaie, care între timp a decedat. Apoi, în timpul procesului, toate actele trimise de CNSAS, la dosar, au demonstrat că ceea ce am spus în interviu era perfect adevărat”, a declarat profesorul Sârbu.

Probele adunate la dosar au indicat clar faptul că Andrei Marga a fost racolat de Direcţia 3-a de Contraspionaj a Securităţi Statului.

CNSAS a comunicat o serie de acte din ”dosarul Marga”, iar acestea au scos la lumină ”notele semnate de Andrei Marga, precum şi două documente ale Securităţii Cluj în care se arată că a fost racolat de direcţia contraspionaj”.

Profesorul Costel Sârbu se gândește să îl dea în judecată pe Marga pentru hărţuire.

LĂSAȚI UN MESAJ