Andrei Purcarea, premiul international de jurnalism

192
Masterandul Andrei Purcărea, membru al echipei UBB Radio, postul de radio online al Departamentului de Jurnalism din cadrul Universitatii Babes-Bolyai, este unul dintre cei cinci castigatori in cadrul unei competitii europene de jurnalism radio, organizata de reteaua pan-europeana de radiouri EURANET, la care au participat peste 80 de tineri jurnalisti din Europa. Andrei Purcărea este masterand in anul II la programul Media Communication al Departamentului de Jurnalism. 
Fiecare castigator primeste cate o tableta iPad 2, iar marele finalist va beneficia de 2 internshipuri la posturi de radio internationale din Europa.
Festivitatea de acordare a premiilor va avea loc marti, 31 ianuarie 2012, la Parlamentul European din Bruxelles, Belgia, in cadrul unei dezbateri CONNECT EURANET, pe tema studentii din UE in 2012, la care participa membri ai Parlamentului European, ai Comisiei Europene,  jurnalisti profesionisti si studenti din diferite state ale UE.
Intregul eveniment poate fi urmarit LIVE (streaming), intre orele  15:00 – 18:00 (ora locala Bruxelles) pe pagina de facebook a CONNECT EURANET – http://www.facebook.com/Connect.Euranet?sk=app_196506863720166&ref=nf 
Competitia, intitulata EURANET AWARDS 2011, a avut ca tema drepturile omului si s-a desfasurat in perioada septembrie – decembrie 2011. Din cele peste 80 de candidaturi, au fost desemnati 5 castigatori – Andrei Purcărea (România, UBB Radio); Elena Roda si Jessica Verzulli (Italia); Falk Steinborn (Germania); Aude van Den Hove (Belgia).
Juriul european a fost format din: Dominique d'Olne (RTBF-Radio Télévision Belge Francophone), Quentin Dickinson (Radio France), Jan Simmen (Radio Maelkebotten – Danemarca), Florin Orban (Radio România Internaţional), Gigi Donelli (Radio 24 –
Italia), Urte Modlich (AMS – Germania) şi Jean-Michel Bos (ERANET).
EURANET (http://www.euranet.eu/) este reteaua pan-europeana formata din radiouri publice si private ce emite programe de radio in 21 de limbi europene, in 20 de state ale UE si are, zilnic, aproximativ 20 de milioane de ascultatori in UE. Din România, fac parte din Euranet Radio Romania International si RFI Romania. UBB Radio (http://radio.ubbcluj.ro/ro/) postul de radio online de la Universitatea Babes-Bolyai,  face parte din Connect Euranet – cercul radiourilor studentesti Euranet, alaturi de alte 6 posturi de radio studentesti din Europa. 
Reportajul realizat de Andrei Purcărea poate fi ascultat aici: http://www.euranet.eu/eng/content/view/full/132305 

LĂSAȚI UN MESAJ