Subordonatii lui Emil Boc par sa sfideze cu fiecare ocazie Legea 544/2001. Ei au incalcat de mai multe ori termenul legal de 30 de zile in care pot acorda un raspuns la o solicitare in baza respectivei legi. Cu toate ca legea stipuleaza foarte clar ca presa ar trebui sa primeasca raspunsuri in maxim 24 de ore, cei de la Primaria Cluj-Napoca nu raspund mijloacelor de comunicare in masa nici in 30 de zile. Solicitarea a fost inregistrata la Primaria Cluj-Napoca pe 8 aprilie 2014. Pana pe 12 mai nu ni s-a oferit un raspuns. Mai mult decat atat, timp de aproape o luna de zile solicitarea noastra a stat la biroul mass-media ca abia apoi sa fie directionata catre o persoana care ar putea sa o solutioneze. Mai jos se poate vedea acest lucru chiar pe site-ul Primariei Cluj-Napoca.

solicitare biroul mass-media

Oficialii Primariei Cluj-Napoca au cheltuit 6,8 milioane de lei pentru un proiectul e-primariaclujnapoca.ro, dar asta nu poate sa compenseze faptul ca angajatii de acolo isi bat joc de raspunsurile pe care trebuie sa le solutioneze.

Gazeta de Cluj nu a primit niciun raspuns la o plangere administrativa pe care i-am adresat-o pe 24 aprilie primarului Emil Boc, precum se stipuleaza in Legea 544/2001. Ei aveau 15 zile sa raspunda conform legii. Plangerea a fost redirectioanta catre biroul mass-media, desi raspunsul trebuie sa vina de la conducerea Primariei Cluj-Napoca. Plangerea administrativa era legata de faptul ca oficialii Primariei municipiului Cluj-Napoca au ascuns informatii legate de salariile angajatilor pe fonduri europene.

 plangere administrativa primaria cluj napoca 24 aprilie 2014

Gazeta de Cluj a sesizat Institutia Prefectului judetului Cluj pentru a stabili daca faptele angajatilor Primariei Cluj-Napoca se incadreaza in cadrul abuzului in serviciu stipulat in Noul Cod Penal in art 297:

(1) Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.

(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, îngrădeşte exercitarea unui drept al unei persoane ori creează pentru aceasta o situaţie de inferioritate pe temei de rasă, naţionalitate, origine etnică, limbă, religie, sex, orientare sexuală, apartenenţă politică, avere, vârstă, dizabilitate, boală cronică necontagioasă sau infecţie HIV/SIDA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.