Anna Horvath consideră sfidare amenajarea unui patinoar în jurul statuii Matei Corvin. Primăria: ”Conceptul pune în valoare ansamblul statuar”

68

Fostul viceprimar, Anna Horvath cere o poziție fermă din partea autorităților în cazul amenajării unui patinoar în jurul statuii Matei Corvin.

”Rugăm insistent o luare de poziție hotărâtă și promptă a Comisiei de Monumente Istorice, a Ordinului Arhitecților din România, filiala Transilvania, respectiv a celorlalte foruri de specialitate, în legătură cu legalitatea instalării patinoarului artificial-construcție provizorie, ce se preconizează a înconjura ansamblul statuar Matia Corvinul. Pe de altă parte considerăm un act sfidare față de reprezentanța politică și comunitatea maghiară, faptul că nu s-a făcut nici o informare sau discuție prealabilă privind “inovațiie” propuse de Primărie”, a scris Anna Horvath pe Facebook.

Reprezentanții Primăriei sunt însă de cu totul altă părere. ”Conceptul pune în valoare ansamblul statuar Matei Corvin, iar faptul că monumentul se află în centrul patinoarului oferă o protecție suplimentară acestuia și îl aduce în mijlocul clujenilor”, au declarat reprezentanții Biroului Mass-Media din cadrul Primăriei.

Primăria Cluj-Napoca a concesionat serviciile de organizare a evenimentului ”Târgul de Crăciun”, în urma unei licitații, Asocierii compusă din firmele S.C. Respect BigTime Group S.R.L., S.C. Paledris S.R.L. și S.C. Club Arena S.R.L.. Contractul de concesiune s-a încheiat pentru o perioadă de 5 ani.

Târgul de Crăciun va fi deschis anul acesta în 24 noiembrie 2017 și se va închide în 1 ianuarie 2018.

Soluția câștigătoare propune un concept care urmează un model european de organizare a târgurilor de Crăciun,fără conotații etnice, implementat și în alte orașe mari, precum Koln sau Glasgow.

1 COMENTARIU

  1. Nu înțeleg de ce se obfuschează D-na Horvath! În felul acesta vor putea admira și conaționalii dânsei instalația calului idolului lor, Matias Rex. Să aibă și ei ceva de care să poată fi mândri!

LĂSAȚI UN MESAJ