Anna Horvath a pierdut prima bătălie cu ANI

182

Curtea de Apel Cluj a respins la sfârșitul lunii trecute acțiunea fostului viceprimar UDMR, Anna Horvath, împotriva raportului ANI.

”Admite excepţia inadmisibilităţii acţiunii faţă de pct. 3 din cadrul Rap. de evaluare. Respinge acţiunea formulată de reclamanta Horvath Anna împotriva Rap. de Evaluare nr. 7203/G/II/28.02.2017 întocmite de ANI. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare”, se arată în soluția pe scurt din data de 28 octombrie.

Agenția Națională de Integritate (ANI) a anunțat la sfrâșitul lunii februarie că a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă și a identificat indicii privind posibila săvârșirea a infracțiunii de conflict de interese în materie penală de către Anna Horvath, viceprimar al municipiului Cluj-Napoca, în acest caz fiind sesizată și Direcția Națională Anticorupție (DNA).

„În perioada exercitării mandatului de viceprimar 2012 — 2016, a participat la ședința Consiliului Local Cluj-Napoca în cadrul căreia a fost adoptată o hotărâre prin care s-a dispus alocarea sumei de 90.000 lei către Asociația Claudiopolis — Asociația pentru Dezvoltarea Comunității în cadrul căreia Horvath Anna deține calitatea de președinte și alocarea sumei de 30.000 lei Universității Sapientia, din partea căreia persoana evaluată a beneficiat de foloase prin intermediul contractelor încheiate în calitate de cadru didactic”, se preciza într-un comunicat al ANI.

Conform sursei citate, Anna Horvath a încălcat legislația privind conflictul de interese atât în materie administrativă, cât și în materie penală.

În aceste condiții, ANI a sesizat Serviciul Teritorial Cluj al DNA, în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către Anna Horvath a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de Codul penal.

„Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază — de a fi asistată sau reprezentată de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Horvath Anna a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare”, se mai menționa în comunicatul ANI.

LĂSAȚI UN MESAJ