Pentru că nici o autoritate nu a luat nici o măsură, Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici a deschis un proces împotriva a şase angajaţi din cadrul APIA Cluj care au fost angajaţi de Adrian Zaharia pe sistemul PCR (pile – cunoştinţe – relaţii). Gazeta de Cluj a prezentat faptul că anul trecut au existat mai multe controale vizavi de modul discreţional în care Zaharia conduce APIA Cluj, dar lucrurile au continuat la fel ca şi până la data controalelor.

 

APIA Cluj împreună cu şase angajaţi din cadrul instituţiei, Groza Paul Sever, Filip Octavian Dumitru, Culic Maria Daniela, Raţiu Natalia Marinela, Dobrican Stefania şi Bogdan Natalia Teodora sunt daţi în judecată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici într-un proces care se judecă la Tribunalul Bucureşti şi care a fost înregistrat la începutul lunii trecute.

Toate aceste persoane fac parte din camarila lui Adrian Zaharia, şeful APIA Cluj, care i-a şi angajat.

Potrivit lui Antoniu Poienaru, fost angajat în cadrul APIA Cluj, condiţiile în care persoanele respective au fost angajate de către Zaharia sunt similare cu cele necesare pentru a fi angajat la ”apelul bocancilor”. ”Groza Paul Sever a fost angajat la Centrul local Capuşu Mare în 2014 pe funcţia de consilier debutant din poziţia de personal contractual, având la acea dată întreprindere individuală şi activităţi de arhivare. În 2015, luna aprilie, îşi lichidează întreprinderea individuală iar din 2016 devine consilier asistent la serviciul Controale pe teren, Apia Cluj.

Filip Octavian Ovidiu, din personal contractual devine consilier debutant, tot în 2014, la serviciul Măsuri de sprijin, pentru ca în 2016 să devină, brusc, consilier asistent la acelaşi serviciu.

Culic Maria Daniela, trecută pe la Eurocontact Serv Impex şi Paloma Tours, cu contract individual de muncă, având şi întreprindere individuală, devine personal contractual la Apia Cluj, apoi consilier debutant la serviciul Autorizare plăţi. Ea a fost mai iute de picior şi şi-a lichidat întreprinderea în decembrie 2014, pentru ca în 2016 să devină consilier asistent la acelaşi serviciu.

Raţiu Natalia Marinela, soţia lui Raţiu Ovidiu, consilier superior la serviciul Controale pe teren, devine consilier debutant în 2013, când soţul său a schimbat macazul, devenind simpatizant PC, dintr-un înflăcărat susţinător al vechiului dir. exec. Apia Cluj, Şerban Gheorghe, simpatizant şi cotizant PDL. Ea devine consilier asistent în 2014 şi consilier principal în 2015. În 2016 apare consilier principal la Compartimentul juridic, titulara postului fiind în concediu de maternitate şi mutată la Dej. Postul urma să-l ocupe noua stea juridică a Apia Cluj. Vechea titulară a postului şi apărătoare ferventă în instanţă a Apia, în procesul cu mine, s-a prezentat în mod ilegal în apărarea agenţiei, la ultimul termen pe care l-am avut, ea nefiind angajată la data procesului, 1.11.2016, în Compartimentul juridic.

Dobrican Ştefania, altă beizadea, aterizează la Apia Cluj, la serviciul Controale pe teren în 2014, din postura de personal contractual, direct consilier asistent. Ea este mai bengoasă fiind administrator şi acţionar la S.C. FLOWERGRAPH S.R.L.-D. dar şi fostă inginer horticol la S.C. COMGABY MOLN S.R.L.

În 2016 apare la serviciul Măsuri de sprijin, consilier asistent, fără a-şi mai declara SRLD-ul.

Ultima pe listă, cu voia dumneavoastră, este Bogdan Natalia Teodora. Aceasta, din poziţia de economistă în 2014, deţinută la SC INDECOR SRL, sare în schema lui Zaharia, direct consilier principal la serviciul recuperare debite, arzând probabil mai multe etape. Poate şi poziţia de expert a soţului de la ADS Cluj să fi contat. Nu ştim. Culmea e că în 2015 câştigă de la Apia,  din prestări servicii şi ca angajată consilier principal la acelaşi serviciu, luând bani şi ca economistă la SC INDECOR SRL”, arată Poienaru pe antoniupoienaru.finantare.ro, blogul lui.

 

Puţină incompatibilitate

Pentru ca tabloul să fie complet, şeful APIA Cluj, Adrian Zaharia, deţine din 2010 o întreprindere individuală care se ocupă, conform codului CAEN (129) de cultivarea plantelor permanente. Cu toate acestea, potrivit ghidului ANI privitor la incompatibilităţi, ”funcţionarii  publici,  funcţionarii  publici  parlamentari  şi  funcţionarii  publici  cu  statut  special  pot  exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar‐artistice (art. 96 al  Legii nr. 161/2003).  De  asemenea,  pot exercita  funcţii  în  alte  domenii  de  activitate  din  sectorul  privat,  care  nu  sunt  în  legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate, potrivit fişei postului”, arată ghidul. Ori, APIA funcţionează în acelaşi domeniu de activitate cu PFA-ul lui Zaharia: agricultura.

Încă din 2014, Gazeta de Cluj prezenta cum angajaţii din cadrul APIACluj se plâng de modul în care şeful instituţiei, Adrian Zaharia a transformat instituţia într-o feudă a Partidului Conservator. O parte dintre liderii sindicali se plâng de faptul că Zaharia pune presiune pe angajaţi pentru ca aceştia să se înscrie în sindicatul condus de Ovidiu Raţiu, văzut în APIA Cluj ca fiind omul lui Zaharia. Gazeta de Cluj a prezentat cum APIA Cluj a fost transformată în ”vehicolul de campanie” al conservatorilor clujeni, ţinând cont de faptul că majoritatea persoanelor angajate în ultimul timp fac parte din organizaţia ”Tineretul Conservator” din Cluj Napoca.


DNA lucrează la dosarul Zaharia

În cursul anului trecut, la APIA Cluj a avut loc un control făcut de Ministerul Agriculturii în urma căruia DNA a fost sesizată cu privire la modul în care Adrian Zaharia conduce instituţia. Din cauza acestui control, Zaharia a fost detaşat la Giurgiu, însă ”pilele” pe care le are s-au dovedit destul de puternice, astfel că el a revenit la conducerea APIA Cluj. Potrivit unei decizii APIA semnate de Nicolaie Horumbă, directorul general al instituţiei, şeful APIA Cluj, Adrian Zaharia, a revenit în post după ce fusese detaşat la APIA Giurgiu.

Potrivit surselor Gazeta de Cluj, Zaharia a motivat dorinţa de a reveni la Cluj prin faptul că trebuie să aibă grijă de părinţii lui bătrâni şi concubina lui a rămas însărcinată. Cu toate acestea, trebuie remarcat că concubina a fost angajata lui iar tatăl lui Adrian Zaharia încă mai predă la USAMV unde, potrivit surselor menţionate anterior, îi şi ţine locul atunci când fiul lui nu poate ajunge la universitate. Mai mult, concubina lui Zaharia a născut şi l-a dat în judecată pe Zaharia pentru neplata pensiei alimentare.


Despăgubiri de 40.000 de euro pe barba lui Zaharia

Magistraţii de la Curtea de Apel Cluj au decis că şeful APIA Cluj a concediat-o ilegal pe Gabriela Mateiu şi i-au acordat femeii despăgubiri de aproximativ 40.000 e euro, bani care vor fi plătiţi din fondurile bugetate ale APIA, şi nu din buzunarul lui Zaharia.  MATEIU GABRIELA TATIANA, va trebui reintegrată în funcţia pe care o deţinuse anterior şi recompensată cu salariile care i s-ar fi cuvenit din 2013, când a fost concediată de Zaharia. Gazeta de Cluj a prezentat faptul că în cadrul APIA Cluj Zaharia ia decizii discreţionale, sancţionează membrii de sindicat, pentru ca oamenii să plece iar posturile rămase libere să poată fi ocupate de cei aleşi de Zaharia. Cei care au depus plângeri prealabile împotriva lui Zaharia spun că şeful APIA Cluj se bazează pe faptul că procesele în contencios administrativ pot dura ani întregi şi că el nu poate fi tras la răspundere imediat.

1 COMENTARIU

  1. Doamne , ne-am saturat de Zaharia asta, noi chinuim si el cheltuie banii nostri sa-si angajeze bogyguaorzi si pipite . Vai de capul lui, de unde plateste asta toate relele cate le-a facut . Luati-l repede ca fuge si asta,chiar daca nu mai are bani (tot ce smechereste ziua ,nopatea cheltuieste ), macar sa lucreze in folosul comunitatii (in peisaj ,ca doar se tot lauda ca se pricepe la peisagistica)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.