În urmă cu puțin timp, în cartierul clujean Grigorescu a avut loc un episod demn de filmele de acțiune.

Doi cetățeni au fost prinși astăzi în cartierul Grigorescu în timp ce încercau să înșele oamenii prin ”metoda Accidentul”. Aceștia au fost identificați în urma unei acțiuni a Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

UPDATE: Cei doi cetateni sunt de 21 si 26 de ani din Calarasi, iar in ceea ce priveste ajutorul dat de cetatenii din Grigorescu acestia au dat indicii in ceea ce priveste directia in care au fugit presupusii faptasi.

Cei doi nu au răspuns la somațiile numeroase ale polițiștilor de a se opri. Prin urmare, oamenii legii au făcut uz de armă. Nu a fost rănit nimeni în urma intervenției cu focuri de armă a acestora.

Ulterior, polițiștii au reușit să îi prindă pe cei doi presupuși făptși. În ajutorul poliției au sărit și anumiți cetățeni de pe stradă.

Urmează ca poliția județeană să continue ancheta și sa dispună măsuri în cadrul cauzei.

Citește și:

Perchezitii la cei care folosesc inselaciunea „accidentul”

În luna iunie, poliţiştii clujeni au recuperat circa 3.000 de lei, sumă cu care ar fi fost prejudiciat  un bărbat înşelat prin metoda ,,Accidentul”. Un bărbat de 70 de ani, din Cluj-Napoca, a sesizat Poliţia municipiului Cluj-Napoca cu privire la faptul că a fost victima unei înşelăciuni.

Bărbatul ar fi fost contactat telefonic de către un bărbat care s-a recomandat ,,funcţionar al ambasadei” şi care i-a solicitat bani pentru a-i ajuta fiul. Apelantul a invocat că fiul acestuia ar fi cauzat un accident de circulaţie în Londra, în urma căruia o femeie ar fi decedat, iar fetiţa acesteia ar fi fost rănită grav. Totodată, i s-a adus la cunoştinţă că fiul acestuia va fi judecat în libertate, dacă va plăti cauţiunea în valoare de  6.000 de lei.

Victima a sesizat poliţia imediat după ce ar fi pus banii în conturile indicate, astfel poliţiştii au reuşit identificarea persoanelor implicate şi blocarea unui transfer  bancar de aproximativ 1.600 de lei. De asemenea, au ridicat circa 1.300 de lei de la persoana care a reuşit să scoată banii din cont. Cu privire la cei implicaţi, poliţiştii au stabilit că este vorba despre două femei, din Galaţi şi Piatra Neamţ, şi un bărbat, în prezent, încarcerat în penitenciar.

Află mai multe:

O clujeanca inselata cu 28.000 de lei prin metoda ”Accidentul”

Una dintre cele mai frecvente metode de înşelăciune este cea căreia i s-a atribuit generic denumirea de “metoda accidentul”. Victima, este aleasă la întâmplare, prin formarea unei combinaţii de numere din reţelele de telefonie fixă, ori după studierea şi obţinerea unui minim de date referitoare la membrii familiei, numele, locul de domiciliu sau reşedinţă al acestora.

Apelantul afirmă că este fiul (nepotul) potenţialei victime, susţine că a comis un accident rutier în urma căruia victima (în general un copil) este rănită grav. Motivează că are vocea schimbată din cauza emoţiilor sau rănilor, că se află la spital ori în arestul poliţiei.

Victima înşelăciunii este îndrumată să depună toţi banii din casă pe numele persoanei vătămate prin accidentul rutier, pentru ca aceasta să nu mai depună plângere.

Profilul victimei: cele mai multe persoane din această categorie sunt femei vârstnice, care locuiesc singure. Nu pun la îndoială intențiile celor din jur, chiar și pe cele ale străinilor. Mai mult, genul de evenimente relatate le stârneşte o puternică reacţie emoţională. Toate aceste trăsături le transforma în „victime perfecte”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.