Asfalt pe drumul Dăbâca – Panticeu

205

Pe drumul județean 161 Dăbâca – Pâglişa – Dârja – Panticeu, lucrările de întreţinere curentă şi periodică au intrat în faza de asfaltare.

„Sunt lucrări extrem de importante întrucât drumul județean 161 face joncţiunea cu drumul naţional DN 1C. Odată finalizate, locuitorii din zonă vor beneficia de un acces mai rapid şi mai facil către drumul național şi, implicit către oraşele importante din judeţ, respectiv Cluj-Napoca, Gherla şi Dej, fapt ce va crea noi oportunități de dezvoltare a acestui areal”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Lucrările constau în reciclare in situ, respectiv aşternerea unui strat de balast în grosime de 20 de centimetri, cu cilindrare, şi reciclarea cu adaos de ciment şi lianţi în grosime de 15 centimetri din stratul de balast pe un sector de drum în lungime de 9,3 kilometri. Concomitent cu lucrările de stabilizare a stratului de balast, au fost demarate lucrări de aşternere de covor asfaltic în grosime de 6 centimetri, în condiţiile realizării unei căi de rulare cu o lăţime de 5,5 metri.

În această etapă, a fost deja aşternut stratul de covor asfaltic pe o lungime de 1,5 kilometri, pe ambele sensuri, şi pe aproximativ un kilometru pe un sens de circulaţie, pe direcţia Panticeu – Dârja.

Lungimea totală a sectorului de drum vizat de lucrările de întreţinere este de peste 10 kilometri, de la kilometrul 30+935 până la kilometrul 41+100, în condiţiile în care, pe porţiunile rămase, acolo unde situaţia o impune, se vor executa lucrări de refacere a sistemului rutier constând în plombări şi burduşiri. Totodată, proiectul prevede inclusiv realizarea de acostamente şi şanţuri, precum şi executarea de cosiri şi defrişări.

2 COMENTARII

  1. Dar drumul Judetean care pleaca de pe Valea Chintaului si pana in Panticeu cand se asfalteaza ca daca te duci si circuli pe acest drum ai toate sansele sa iti faci praf toata masina intru-cat in asa hal este degradat acest drum judetean.Gropi imense domnule Tiseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee !!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ