Atac dur al premierului Mihai Tudose la adresa BNR

122

Premierului Mihai Tudose a atacat dur la adresa BNR pe tema creşterii fulminante a ROBOR. Şeful guvernului acuză conducerea Băncii Naţionale că nu a intervenit în această problemă şi că avea datoria să nu lase ROBOR să crească. În plus, premierul a taxat dur şi intervenţia consilierului BNR Adrian Vasilescu, potrivit Digi24.

„ROBOR – aici, sincer, cred că colegii noştri de la BNR au fost un pic plecaţi de acasă. Pentru că ăsta era rolul BNR să aibă grijă să nu crească. BNR trebuie să reglementeze. Şi ar trebui să intervină a declarat Mihai Tudose.

El a spus că nu a discutat cu guvernatorul Mugur Isărescu, dar că este posibil să aibă o discuţie cu acesta săptămâna viitoare.

Întrebat dacă ar trebui să intervină BNR, Mihai Tudose a replicat: ”Păi asta face BNR, nu se joacă la modul pozitiv pe această piaţă?”.

Premierul a mai spus:”Nu am avut o discuţie cu guvernatorul şi s-ar putea să am o discuţie săptămâna viitoare, pentru că chiar vreau să îl întreb pe guvernator dacă domnul Vasilescu chiar reprezintă BNR când iese cu declaraţii. Dacă vorbeşte în nume propriu, e problema domniei lui, dar să-şi pună tricou pe care să scrie privat. Dacă iese în tricou cu BNR, avem altă discuţie. Dar măcar să ştim: mai e Banca Naţională a României sau e o structură de zei care se ocupă de propria lor existenţă, foarte bună de altfel”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ