Atac terorist în Spania! Un autocar a fost incendiat

196

Aqua Blue Sport, echipa pro-continentală care a primit o invitaţie pentru a evolua în Vuelta din 2017, se confruntă cu probleme. Autocarul echipei a fost incendiat aseară, în Almeria. Din fericire, nu au existat victime.

Moment total neaşteptat în Spania, acolo unde cel puţin un individ a dat foc autocarul echipei Aqua Blue Sport. Staţionat în parcarea hotelului Tryp Indalo, acolo unde sunt cazaţi cicliştii şi stafful echipei irlandeze, vehiculul a fost ţinta unui atac. Un individ a fost deja arestat, fiind suspectat că a fost implicat în incident. Deocamdată nu se ştie încă sigur dacă acesta a acţionat singur sau a avut „ajutoare”.

În acest moment există o anchetă în curs şi nu putem să dăm mai multe amănunte. A fost un atac caracterizat de laşitate şi ţinem să mulţumim Unipublic şi ASO pentru promptitudinea de care au dat dovadă în dorinţa de a ne ajuta„, se arată într-un comunicat emis de Aqua Blue Sport.

Se vehiculează varianta unui atac terorist, în sensul în care evenimentul nu ar fi fost unul spontan, ci plănuit. Însă cu siguranţă că acesta nu a fost orchestrat de Stat Islamic sau alte grupări care au terorizat Europa occidentală în ultimii ani.

Din fericire, incidentul a avut loc noaptea, drept urmare în autocar nu se afla nimeni. Nicio persoană nu fost rănită.

De notat că decizia de a invita Aqua Blue Sport în Turul Spaniei a fost intens comentată în momentul în care s-au anunţat wildcardurile, echipa irlandeză având un lot extrem de subţire. La general, ea nu a contat, încercând să anime evadările. Cel mai bun rezultat în Vuelta a fost obţinut prin Adam Blythe, la sprint, în runda a doua. Atunci britanicul a prins ultimul loc de pe podium, fiind devansat de Yves Lampaert şi Matteo Trentin (ambii Quick-Step).

Altfel, etapa de azi – între Motril şi Antequera Los Dolmenes – nu va aduce schimbări la general, terminându-se pe plat. Este o rundă în care evadarea are mari şanse de reuşită. Froome rămâne lider la general, cu un avans confortabil, mai ales că principalul său adversar, Esteban Chaves (Orica), a pierdut ieri aproximativ 1 minut şi 45 de secunde. Nibali (Bahrain Merida) pare în acest moment singurul în măsură să îi dea emoţii rutierul de la Sky.

815792_815792_aqua3

Sursa: digisport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ