Atenție, a apărut o nouă metodă de escrocherie!

735

Românii trebuie să aibă mare grijă. O rețea de escroci vine cu o nouă metodă de escrocherie. Un crai de Dorobanți a fost prima lor țintă. Acesta a povestit totul pe o rețea de socializare, scrie bugetul.ro.

Codin Maticiuc, cunoscut în lumea mondenă ca „Poponeț”, a relatat cum a fost sunat de un individ, care a pretins că este un prieten de-al său și i-a cerut 2.000 de euro.

Din fericire, Maticiuc și-a dat seama că nu vorbește cu prietenul său și a alertat oamenii legii. Dar iată ce a scris Codin Maticiuc pe Facebook:

„Va rog sa dați share. Lumea trebuie sa stie.

Joi seara m-a sunat un tip care a pretins a fi un prieten de-al meu plecat de mult in străinătate, CB. L-am întrebat ce e cu vocea lui, mi-a spus ca e răgușit deși era evident ca minte. L-am întrebat pe unde mai e si mi-a spus țara in care prietenul meu se afla deci era informat. M-a rugat să-l împrumut cu 2000 de euro. Am acceptat pe loc caci sunt satul de escrocii ăștia care ne-au terorizat părinții si bunicii. I-am dat întâlnire in Herăstrău si a zis asa zisul „CB” ca trimite un om de-al sau si ca el imi va înapoia banii cand revine in țara.
Aveam niste idei in cap cand am inchis telefonul dar apoi m-am gândit la Gigi si unul din motivele pentru care a fost inchis si m-am răzgândit pe loc. N-as rezista in pușcărie nici macar o zi cu porecla mea, am mai spus asta.
Am sunat la 112 si le-am spus problema mea. Neîncrezător. Mi-au spus ca ma va suna in cateva minute cineva de la circa poliție. In 14 minute m-au sunat. Erau deja in fata casei mele, doua mașini de la sectia 2 cu 4 agenți.
La întâlnirea cu băiatul lui „CB” am fost împreuna cu un martor si i-am înmânat un plic sigilat care conținea niste hârtii dar si 100 de lei asa cum ma sfatuisera agenții. In momentul in care l-a ridicat a fost si el „ridicat” de polițiștii aflați in apropiere.
Tipul se numește Cristian Dumitru si este sofer de taxi, domiciliat in Aviatiei. Fara cazier.
Susține ca a fost rugat de un „client” pe care nu-l cunoaște sa faca aceasta „cursa”. Numărul lui „CB” n-a mai funcționat din momentul arestării lui Cristi.
Poliția va face tot posibilul sa găsească si sa retina rețeaua dar e foarte posibil sa nu reușească si Cristian Dumitru sa fie si el eliberat din lipsa de probe.

1 va rog sa dați share pentru ca lumea sa afle de acest tip si de aceasta noua metoda de escrocare.

2 va rog sa dați share pentru ca eventual alți oameni care au avut o problema de orice fel cu acest taximetrist infractor să-mi scrie povestea lor si eu sa le-o livrez celor de la sectia 2.

3 va rog sa dați share pentru ca sa afle toți ca e ok sa suni la 112. Funcționează. Chiar si atunci cand tie nu ti s-a întâmplat efectiv nimic dar stii ca ar putea sa li se întâmple altora.

Multumesc.”

cristian dumitru

LĂSAȚI UN MESAJ