Au început să intre banii europeni în România!

143

La Palatul Parlamentului după întâlnirea cu președintele Camerei Deputaților, comisarul european, Corina Crețu a declarat că au început să intre banii europeni în România.

Toate instituțiile de management și control au fost acredidate, iar autoritățile române pot să dea startul la trimiterea de facturi către instituțiile europene.

„Avem aceste vești bune, au început să vină bani europeni în România, au fost acreditate toate instituțiile de management și control, deci acum autoritățile române pot trimite facturi. Numai în luna august Comisia a plătit 95 de milioane de euro către România și mai avem facturi în valoare de 350 de milioane de euro care sunt în analiză și care vor intra în România cât mai curând posibil. Mai sunt foarte multe lucruri de făcut, voi merge la Guvern unde voi discuta cu premierul și miniștrii în detaliu pe fiecare domeniu în parte care sunt problemele și care sunt soluțiile”, a declarat comisarul european.

„Pe exercițiul 2007-2013 sunt fericită că am ajuns undeva la 89—90—91, cifra poate va varia în funcție de corecțiile financiare și de deciziile pe care le vor lua instanțele în legătură cu unele activități care sunt întrerupte, lucru care era de neconceput, în 2012 aveam 4% absorbție, nimeni nu ar fi crezut că acest lucru este posibil. Am făcut eforturi uriașe pentru pentru a ajunge la această rată de absorbție care înseamnă de fapt crearea a 51.000 de locuri de muncă, mii de întreprinderi mici și mijlocii. Sigur, în domeniul transporturilor doar 300 de km de autostradă, dar mii de drumuri județene au fost reparate. 1.000 de școli, unități educaționale, grădinițe, din acest punct de vedere cred că nu există localitate în care să nu se vadă în mod concret care sunt rezultatele aduse de fondurile europene și tocmai de aceea trebuie să ne batem în continuare pentru ca România să aibă un buget pe măsura nevoilor de a se dezvolta și a se reduce decalajele de dezvoltare”, a mai spus Corina Crețu.

 

1 COMENTARIU

  1. De ce au fost și sunt banii noștri recirculați prin mîini străine pentru a ne fi dați cu țîrîita întotdeuna mai puțini decît am contribuit? Ne-am tîmpit de cap de nu știm să ne gestionăm singuri?

LĂSAȚI UN MESAJ