Austria se opune ca România să intre în zona Euro și în Schengen

210

Cancelarul social-democrat austriac Christian Kern şi ministrul său conservator de Externe Sebastian Kurz se opun extinderii zonelor euro şi Schengen către Europa de Est propuse de Jean-Claude Junker.

Aceștia au respins joi viziunea preşedintelui Comisiei Europene (CE) Jean-Claude Juncker cu privire la extinderea către est a zonelor euro şi Schengen, potrivit ProTv.ro

Juncker a schiţat miercuri o viziune a Uniunii post-Brexit, în care aproximativ 30 de state folosesc moneda unică europeană euro, iar un ministru UE al Finanţelor coordonează bugete-cheie în vederea ajutorării statelor care se confruntă cu dificultăţi.

Juncker a îndemnat de asemenea la primirea României şi Bulgarei în Schengen.

Oficiali francezi, germani şi est-europeni au primit pozitiv acest discurs.

Kern a declarat pentru postul de radio ORF că nu vede rostul unei extinderi a zonelor euro şi Schengen, atât timp cât fraudele fiscale, munca detaşată care creează dumping şi nerespectarea plafonului datoriei publice nu sunt eradicate.

”Pur şi simplu nu are sens ca zona euro să fie extinsă înainte să fie rezolvate aceste probleme, deoarece, altfel, aceste vor probleme vor fi şi mai mari”, a declarat Kern.

”Dacă doriţi, aceasta este o extindere a problemelor în fond şi la urma urmei şi nu plus în cooperarea europeană. Eu cred că această idee nu este reflectată”.

Kurz a dat la rândul său Grecia drept un exemplu prost de aderare a unor ţări care nu îndeplinesc condiţiile cu privire la fnanţele publice stabilite de UE.

”Zonele euro şi Schengen sunt deschise tuturor, dar numai cei care îndeplinesc criteriile. Trebuie să evităm situaţii ca cea din Grecia”, a subliniat Kurz.

 

 

1 COMENTARIU

  1. De fapt Kurz are dreptate și ne face un favor:

    1. De ce am dori noi să renunțăm la Leu, moneda noastră națională, care încă ne mai permite să mîncăm o pâine cu trei Lei și nu cu 3 euro ? Credeți că salariile ne vor crește de 4,5 X după renunțarea la Leu ? E naivitate pură.

    2. Schengen – șmenghen: de ce am vrea ca islamicii care trăiesc în prezent pe spatele nemților și a altora, să descopere brusc că banii primiți ca ajutoare din partea statelor vestice, cumpără o casă cu pământ în România, în locul unui apartament mizer într-un ghetto tot de ei făcut astfel? Îi vrem la noi, chiar ne-am tâmpit de cap? Și așa trădătoarea de țară Ludușan și al său LADO trag tare să ni-i aducă pe „oaspeți” și nu e nimeni ca să se opună în mod concret, la nivel legal. Dacă numai 10 % din puhoiul care a invadat Germania se prinde că la noi viața e mai tihnită cu banii de acolo, s-a terminat cu pacea și cu liniștea noastră.

    Deci, nu Schengen, nu euro și haideți să ne rezolvăm singuri problemele interne, nemai-alegând străini în fruntea țării și trădători prin Parlament. Chiar se poate, Islanda a făcut-o în 2009 cu rezultate spectaculoase.

LĂSAȚI UN MESAJ