Autoritatile din Milano l-au prins pe Genica Boerica

314

Unul dintre cei mai căutați condamnați români, Genică Boerică, a fost prins de polițiștii italieni la Milano, informează Antena3. Potrivit primelor informații, acesta a fost adus în țară luni noapte.

Genică Boerică a fugit din țară înainte să fie condamnat definitiv la zece ani și trei luni de închisoare, iar ulterior a fost dat în urmărire internațională prin Interpol.

Căutat de polițiști, omul de afaceri craiovean Genică Boerică a fost condamnat, începând cu noiembrie 2013, în patru dosare penale. În noiembrie 2013, Boerică a fost condamnat definitiv la un an de închisoare cu suspendare într-un dosar în care a fost acuzat că a accidentat un pieton care traversa strada pe trecerea de pietoni.

După două luni, în ianuarie 2014, același Genică Boerică a fost condamnat definitiv la zece ani şi trei luni de închisoare într-un dosar privind returnări ilegale de TVA în valoare de peste 4,5 milioane de euro. În plus, Boerică și alți 11 inculpați din acest dosar au fost obligați să înapoieze statului peste 11 milioane de lei, sumă la care se adaugă dobânzile şi penalităţile legale până la data achitării prejudiciului. După pronunțarea sentinței, Genică Boerică nu a fost găsit de polițiști, iar câteva luni mai târziu a fost dat în urmărire internațională prin interpol.

De asemenea, în 2015, Genică Boerică era dat ca decedat în Mexic de două publicații din județul Dolj.

Amintim că Genică Boerică este cel care l-a denunţat la DNA pe fostul premier Adrian Năstase în dosarul „mătuşa Tamara”

LĂSAȚI UN MESAJ