Avocatul clujean Ionel Sarac cere azil in INDIA

883

Un avocat celebru a făcut o cerere incredibilă după ce a câştigat un proces extrem de important. A cerut azil în India imediat după ce a fost achitat în procesul de înșelăciune și exercitarea fără drept a unei profesii. Ionel Sărac, cunoscut ca avocatul romilor, a depus o cerere la Ambasada Indiei prin care solicită să primească cetățenia indiană și altă cerere la Ambasada României din India, unde să lucreze ca scrib sau consilier juridic.

”Dacă îmi acceptă cererea de azil, o să învăț și limba lor în câteva luni. Să știți de la mine că nu este lucru ușor să iei viața de la capăt la 58 de ani. Dacă trebuie să învăț limba indiană, voi face și acest lucru. Știu că și acolo este greu, dar sunt dispus să încep totul de la zero”, a mărturisit avocatul, conform stiridecluj.ro.

Sărac spune că a auzit cu bucurie declarația ministrului de Externe al Indiei, Sushma Swaraj, de la un congres internațional al țiganilor, prin care îi cheamă pe toți țiganii acasă, și că autoritățile române l-au tot șicanat din cauza apartenenței lui la etnia țigănească: ”Vă aduc la cunoștință cu sinceritate că, într-o dimineață, văzând știrea transmisă de dvs. pe un post TV, știre constând în aceea că indienii ne vor în țara mumă pe țiganii de pe întregul mapamond, mi-au curs în mod involuntar lacrimile de bucurie”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ