Avocatul Iordăchescu: “Ungureanu este un infractor dovedit”

1530

În urmă cu un an a izbucnit un adevărat scandal prin care deputatul Emanuel Ungureanu îl acuza pe doctorul Mihai Lucan de delapidarea Institutului Urologic şi de Transplant Renal Cluj. Pe la sfârşitul lunii decembrie Lucan a fost prezentat opiniei publice ca un personaj care trafichează organe şi omoară oameni pe banii statului, dar şi ca un hoţ care fură aparatură de crioterapie din spitalul public, pentru a-l folosi în clinica sa privată. Pentru aceste acuzaţii Lucan a depus la dosarul de delapidare dovezi prin care îşi prezintă nevinovăţia. Acum, medicul Lucan a depus o plângere penală pe numele celui care l-a denunţat la DIICOT, Emanuel Ungureanu fiind audiat la Parchetul General datorită plângerii penale prin care este acuzat de către Mihai Lucan de săvârşirea infracţiunii de compromitere a intereselor justiţiei. În urma afirmaţiilor făcute de Ungureanu în spaţiul public, avocatul lui Lucan, Eugen Iordăchescu susţine ca tot ceea ce a spus deputatul au fost minciuni.

După nenumăratele acuze şi cercetări pentru Mihai Lucan, a venit şi rândul deputatului Ungureanu să dea explicaţii la Parchetul General.

 

Emanuel Ungureanu, audiat la Parchetul General

Deputatul Emanuel Ungureanu s-a prezentat marţi, 24.04.2018 la Parchetul General. Ungureanu a fost audiat după o plângere depusă medicul Mihai Lucan la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, o plângere penală prin care îl acuză pe deputat de compromiterea intereselor justiţiei, în dosarul instrumentat împotriva sa de DIICOT.

Deputatul pare să nu se lase intimidat de acuzele lui Lucan şi va continua lupta, urmând ca zilele acestea să depună noi documente la DIICOT.

„Plângerea este făcută de inculpatul Mihai Lucan, cel care a traficat organele mai multor români, pentru faptul că aş fi compromis interesele justiţiei. Eu înţeleg că interesul justiţiei este acela ca un om care cunoaşte fapte de natură penală să le spună public. Mai ales că eu am făcut acest lucru cu mulţi ani înainte, în calitate de preşedinte al unei asociaţii, am făcut acest lucru şi în calitate de jurnalist, mai apoi în calitate de deputat. Mesajul meu este foarte limpede. Eu nu pot fi intimidat. Eu nu vorbesc doar despre o persoană, în cazul de faţă Mihai Lucan. Eu vorbesc despre o lume, o lume a unor dumnezei medicali, care şi-au permis, din cauza capacităţii lor de a vindeca, să îşi creeze un sistem relaţional, inclusiv la nivelul patronatelor unor televiziuni, la nivelul unor şefi de parchete, şefi de servicii, oameni din structuri ale Armatei, foşti şefi ai Agenţiei Antidrog, deputaţi, senatori. Au creat o reţea de protecţie, care funcţionează încă foarte bine”, a declarat Emanuel Ungureanu, la intrarea în sediul Parchetului General.

 

Iordăchescu: Ungureanu spune în spaţiul public numai minciuni

După toate acuzele care i s-au adus, Lucan s-a simţit îndreptăţit sa se apere, după cum spune avocatul său, Eugen Iordăchescu care consideră că Ungureanu spune în spaţiul public numai minciuni.

“Ungureanu din punctul meu de vedere este un infractor dovedit, motiv pentru care sau şi făcut plângerile penale împotriva dânsului. El are un anumit mod de a se comporta şi evident şi profesorul Mihai Lucan este îndreptăţit să se apere. În condiţiile acestea orice discuţiune în spaţiul public este de prisos, deci până la urmă cei care cred că trebuie să facă  lumină vis a vis de toate susţinerile şi ale profesorului Lucan şi ale lui Ungureanu sunt organele judiciare.  Nu ştiu dacă organele de instanţa judiciară au fost influenţate, însă ştiu un singur lucru, toate afirmaţiile domnului Ungureanu sunt mincinoase şi asta este tot. Tot ceea ce afirmă în spaţiul public sunt minciuni care mai devreme sau mai târziu vor fi dovedite ca atare”, declară pentru Gazeta de Cluj, avocatul Eugen Iordăchescu

În plângerea depusă la Parchet, medicul Mihai Lucan susţine că Emanuel Ungureanu le-a dat jurnaliştilor informaţii „trunchiate şi manipulatorii”, cu scopul de a crea o „presiune mediatică asupra instanţelor de judecată” şi de „a asigura succesul acuzării”.

Lucan mai spune că persoane din cadrul anchetei au divulgat date şi informaţii nedestinate publicităţii referitoare la actele de urmărire penală din dosarul deschis la DIICOT.

Plângerea depusă de Lucan vine după ce deputatul Emanuel Ungureanu l-a acuzat pe medic de corupţie şi trafic de organe la Institutul de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca.

 

Lucan în arest la domiciliu

Fostul manager al Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj Mihai Lucan se afla în arest la domiciliu, în urma dosarul de delapidare cu un prejudiciu de peste cinci milioane de lei. Lucan va fi cercetat sub control judiciar. De asemenea, magistraţii au decis că medicul poate profesa într-un spital de stat.

Lucan a fost acuzat de către Ungureanu de trafic cu organe de la donatori aflaţi în moarte cerebrală. După aceea, luarea de mită a fost o altă acuză adusă medicului. Se spune că Lucan ar fi diminuat cuantumului cheltuielilor reale ocazionate de serviciile de specialitate medicală pe care le presupunea internarea preoperatorie şi postoperatorie a pacienţilor asupra cărora au fost efectuate intervenţii chirurgicale în cadrul clinicii medicale private.

Însă, pe toată perioada procesului, cea mai mare acuză care i s-a adus lui Lucan, s-a referit la pretinsa folosire a unui aparat de tratare a formelor de cancer prin crioterapie de către clinica profesorului, în condiţiile în care respectivul aparat ar fi aparţinut Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca.  Acuzaţia adusă de DIICOT este contrariată de judecătoarea Claudia Monica Cipariu de la Tribunalul Bucureşti care a stabilit ca aparatul în cauza apartine profesorului Mihai Lucan, care l-a primit prin donaţie şi care l-a pus la dispoziţia Institutului. Exista chiar şi un document care sa ateste acest lucru, faptul ca aparatul nu aparţinea Institutului, ci lui Mihai Lucan. Aşadar, judecătoare Cipariu a respins cererea depusă de DIICOT pentru arestarea preventivă a doctorului.

6 COMENTARII

  1. Avocatul asta ticnit care ia bani de la gunoiul lucan,vrea sa spuna ca deputatul a furat banii ICUTR Cluj ? Ungureanu a condus si falimentat institutul ? Trimiteti si avocatul la Gherla.

  2. Respct Emanuel Ungureanu! Exemplu de cinste si corectitudine pe minunatele meleaguri clujjene. De la Oradea, maxim respect!

LĂSAȚI UN MESAJ