Christian Badea urcă din nou pe scena Ateneului Român

39

Dirijorul Christian Badea va susţine în această săptămână, alături de Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, două concerte excepţionale cu un program integral Johannes Brahms: Concertul în re major pentru vioară şi orchestră, op. 77 şi Simfonia nr. 1, în do minor, op. 68. Solistă este violonista Alexandra Conunova.

În Australia, unde este invitat frecvent de mulţi ani, Christian Badea, dirijorul născut în România şi celebru pe cele mai mari scene de operă şi concert din lume, a fost nominalizat la Premiul Helpmann pentru Cel mai bun dirijor. După un sezon plin la Opera din Sydney cu care are a semnat un contract de colaborare până în 2019 şi unde a condus, în februarie şi martie 2017, premiera operei „Tosca“ de Giacomo Puccini, în regia lui John Bell, Christian Badea a revenit în a două jumătate a lunii martie la Bucureşti pentru patru concerte alături de Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”.

După ce, săptămâna trecută, a dirijat lucrări de Mozart, Schumann şi Webern, pentru serile de joi, 30 martie, şi vineri, 31 martie, Christian Badea a ales un program integral Johannes Brahms: Concertul în re major pentru vioară şi orchestră, op. 77 şi Simfonia nr. 1, în do minor, op. 68. Solistă este violonista Alexandra Conunova. Concertmaistru invitat este David Lefrevre.

“Concertul în re major pentru vioară şi orchestră, op. 77 de Johannes Brahms este pentru mine concertul cel mai strălucitor. Este o perlă în repertoriul violonistic şi mă bucur extrem de mult să-l cânt aici, pe scena Ateneului Român….. , spune Alexandra Conunova, potrivit Adevarul.ro