Băiat de 9 ani bătut de tatăl unui coleg de clasă, în plin centrul Clujului pentru o lentilă de ochleari fisurată!

1057

Ciprian-Cosmin este un băiat în vârstă de 9 ani, dezgheţat care, miercuri dimineaţă, păşeşte împreună cu bunica lui în sediul I.M.L. Cluj. Femeia povesteşte, indignată, că nepoţelul ei fusese bătut crunt în urmă cu doar câteva minute de către tatăl unui coleg de clasă – şi asta pentru că în timp ce micuţii se jucau împreună Ciprian îi fisurase acestuia lentila de la ochelari. Adaugă că s-a prezentat împreună cu nepoţelul la I.M.L. Cluj pentru că intenţionează să–l acţioneze pe bărbat în justiţie, nefiind de acord cu modul barbar în care a procedat acesta.

 

D-na Violeta mărturiseşte că familia sa locuieşte pe strada Traian din centrul Clujului, iar în dimineaţa zilei de miercuri, 29 martie, nepotul său – elev de clasă primară – tocmai ieşise din casă şi se îndrepta spre şcoala unde învaţă, situată la două străzi distanţă, pe Emil Racoviţă. “Era ora opt fără douăzeci şi s-a trezit faţă în faţă cu  părintele unui coleg de aceeaşi vârstă cu el, vecin de-al nostru, cu care avusese un conflict în urmă cu două zile”. O întrerupe, hotărât, băieţelul, decis să relateze chiar el modul în care s-a desfăşurat tătăşenia: “Tatăl lui Silviu m-a luat pe sus, de haine, m-a ridicat când am ieşit dintr-un magazin, din colţ şi doream s-o iau pe Decebal, către şcoală. Apoi, după ce a urlat la mine întrebându-mă ce-am avut cu el mi-a dat mai multe palme – numai în partea stângă a obrazului – atât de tare că şi acum mă doare capul şi ameţesc”.

Continuă femeia: “A venit acasă – scuzaţi – după ce urinase pe el, tremura din tot trupul şi cu greutate mi-a povestit ce-a păţit. Apoi am chemat salvarea şi poliţia, iar medicul venit l-a consultat şi a considerat că nu-i necesară aducerea lui la U.P.U. La rândul lor, d-nii poliţişti de la Secţia 1 ne-au recomandat să ne prezentăm la I.M.L. pentru a ni se elibera certificat medico-legal”. Însă, la I.M.L., medicii au considerat luând în considerare doar “ce se vede” de pe urmaconsultului lor că palmile încasate de copil nu necesită îngrijiri medicale. Bunica nu se lasă, totuşi şi decide să se prezinte şi la U.P.U.  Pediatrie, de pe strada Moţilor, pentru un control tomografic amănunţit, asta datorită stării proaste a copilului. Apoi, după ce părăsesc sediul I.M.L., apare şi mama copilului care-i caută pe cei doi. Îngrijorată, fuge spre U.P.U. ca să-i întâlnească, dar nu înainte de a ne lăsa numărul de telefon al bunicului copilului pentru a vedea care este evoluţia cazului.

 

A doua zi, îl apelăm pe bunicul băiatului. Acesta ne mărturiseşte următoarele: “E inadmisibil ce s-a întâmplat! Puteam să-i decontăm costul lentilei şi al reparaţiei ochelarilor, dar să procedeze astfel, să-l ducă pe Ciprian-Cosmin între nişte maşini şi să-l bată în așa hal nu credem că este normal. L-am identificat deja, este un vecin de-al nostru, aşa că o să depunem plângere împotriva lui, pentru loviri şi alte violenţe”.

 

Miercuri, 29 martie a.c., în jurul orei 08:15, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că un minor, de 9 ani, din Cluj-Napoca, care se deplasa pe strada Traian, din municipiu, a fost agresat de tatăl unui coleg de scoală. Poliţiştii au oferit îndrumări legale, în vederea depunerii unei plângeri penale pentru continuarea cercetărilor”, a declarat, pentru Gazeta de Cluj, Carmen Jucan, purtător de cuvânt al I.P.J. Cluj.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ