„Băiatul de la cablu” s-a ales cu dublă fractură de maxilar, din partea unui proprietar, într-un bloc de pe Corneliu Coposu!

1143

Incident teribil în cartierul clujean Dâmbu-Rotund, de pe urma căruia un tânăr angajat al unei firme de cablu s-a ales cu o dublă fractură de maxilar! Acesta a fost pur şi simplu atacat de un vecin care i-a interzis să lucreze pe scară motivând că lucrarea îi aparţine şi nu acceptă ca tânărul să i-o strice. Urmare a loviturii încasate, victima a suferit o complicată intervenţie chirurgicală, a stat internat cinci zile în spital şi va sta „pe tuşă”, la serviciu, destulă vreme de acum înainte.

 

Volubil, în ciuda suferinţei evidente şi a dificultăţii cu care se exprimă, tânărul de 21 de ani îmi mărturiseşte că evenimentul care l-a marcat a avut loc sâmbătă, 11 noiembrie, în jurul amiezii, în blocul de pe strada Corneliu Coposu nr. 171: „Munceam la scara blocului, la un proprietar căruia îi instalasem internetul şi urma să-i instalez şi cablul TV. Brusc, în spatele meu a apărut un tip în salopetă – evident proprietarul unui apartament din bloc, fiindcă pe acolo nu se efectuau la ora respectivă niciun fel de alte lucrări în afară de ale noastre. Până-n 30 de ani avea individul. A început să se certe cu mine somându-mă şi dându-mi ultimatumuri să încetez munca şi să părăsesc blocul deoarece el a făcut lucrarea şi nu acceptă să i-o stric. Tupeu maxim, fiindcă lucrarea au făcut-o colegii mei de la infrastructură”. Tânărul mărturiseşte apoi că – nici una nici alta – proprietarul i-a ars un pumn, îngrozitor, în falcă, pe la spate. „După ce m-am dezmeticit puţin din şocul lovituri m-am târât afară din bloc şi am chemat ambulanţa. El a rămas în scară, sfidător – şi tot acolo am auzit că i-a întâmpinat şi pe poliţiştii care au apărut la faţa locului. Am fost transportat rapid la U.P.U. şi apoi la Clinica de Chirurgie Maxilofacială, unde am fost operat şi reţinut, timp de cinci zile, până astăzi. Însă problema este că suferinţa mea se va întinde pe o perioadă mult mai lungă de timp, deoarece – din cauza sârmelor instalate, care-mi leagă maxilarul fracturat – nu pot mânca decât cu paiul ”, adaugă tânărul. Este poftit curând în cabinetul de consultaţii al I.M.L., de unde se întoarce cu un certificat medico legal în care i-au fost recomandate între 65 şi 70 de zile de îngrijiri. Explică apoi acesta, teribil de îngrijorat: „Din fericire, am înţeles că la firmă o să mă bucur de toate drepturile ce decurg din această situaţie, însă, în privinţa agresorului, sunt sigur că autorităţile îşi vor face datoria fiindcă le-am dat poliţiştilor date complete, încă din ziua când mă aflam pe patul de consultaţie de la U.P.U. Dar – vă asigur – după ce ies de aici voi face plângere penală împotriva acestui individ şi, dacă pentru mine vor urma câteva luni foarte grele, nici el nu se va bucura de prea multă comoditate fiindcă îl voi pune la plată, conform legii”. Apoi, hotărât, tânărul cablist părăseşte sediul instituţiei, însă nu înainte de a-i saluta pe toți cei aflați acolo .

1 COMENTARIU

  1. La prima vedere pare ca un nene era nervos. Din pacate, e foarte posibil sa aibe si de ce. Stiati ca Telekom instaleaza tot felul de echipamente,face sapaturi si chiar conecteaza(adica fura) la tabloul electric din casa scarilor FARA ACORD ? Cu stricaciunile de rigoare. E reprobabila fapta cetateanului, la fel ca militia cand e sesizata de abuzurile cablistilor, cu mentiunea ca ultimii sunt platiti din bani publici ca sa iti zica ca trebuie notificare prealabila?

LĂSAȚI UN MESAJ